Mureş: Două dosare penale pentru fraudă la vot şi pentru coruperea alegătorilor

Mureş: Două dosare penale pentru fraudă la vot şi pentru coruperea alegătorilor

În judeţul Mureş, au fost întocmite două dosare penale pentru fraudă la vot şi coruperea alegătorilor. Potrivit reperezentanţiilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, duminică s-au înregistrat 18 incidente electorale, conform Agerpres.ro

„Până la acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost înregistrate 18 incidente electorale, dintre care 5 sunt în curs de verificare, iar în celelalte cazuri verificările au fost finalizate. Astfel, urmare a verificărilor efectuate, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi au fost înregistrate două dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi coruperea alegătorilor în cadrul cărora se efectuează cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat IPJ Mureş.

Conform declaraţiei reprezentanţilor IPJ Mureş, din 56 de notificări SIMPV (Sistemul informatics de monitorizare a prezenţei la vot), 44 nu s-au confirmat şi alte 12 sunt în curs de verificare.

Totodată, dintr-un total de 56 de notificări SIMPV (Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot – n.r.), 44 nu s-au confirmat, iar 12 sunt în curs de verificare”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Mureş.

Tags: