Nadia Savcenko intră în GREVA FOAMEI, după ce a fost arestată pentru planificarea unui ATAC TERORIST

Nadia Savcenko intră în GREVA FOAMEI, după ce a fost arestată pentru planificarea unui ATAC TERORIST

Nadia Savcenko, fost pilot de elicopter care a făcut închisoare în Rusia ca prizonier de război, a intrat în greva foamei ca protest împotriva arestării sale pentru planificarea unui atac terorist.

„Astăzi voi începe o grevă a foamei (…) Voi arăta poporului ucrainean ce înseamnă un erou”, a spus deputata ucrainiană, într-o audiere televizată înainte de proces pentru a se stabili condiţiile arestării sale.

Savcenko purta un tricou negru cu motivul tridentului pe el, simbol naţional în Ucraina, similar cu felul în care a fost îmbrăcată în timpul procesului din Rusia, informează Ştiripesurse.

De asemenea, aceasta acuză că autorităţile ar fi înscenat planul de lovitură de stat pentru a o discredita, dar nu neagă faptul că ar fi încercat să răstoarne guvernul.

Nadia Savcenko a fost reţinută la Kiev pentru că ar fi plănuit să răstoarne guvernul cu „grenade şi arme automate”, după ce în 2016, preşedintele Petro Poroşenko i-a conferit Nadiei Savcenko cea mai înaltă distincţie a ţării, „Erou al Ucrainei”.