NASA a desemnat Nokia pentru construirea primei rețele 4G pe lună

NASA a desemnat Nokia pentru construirea primei rețele 4G pe lună

Tehnologia 4G va ajunge în curând pe Lună. Nokia a fost selectată de NASA pentru construirea primei rețele de acest fel pe satelitul natural permanent al Terrei.

Nokia va construi prima rețea 4G pe Lună, anunță NASA

Dacă nu prea ai semnal la telefonul mobil atunci când îți plimbi câinele în jurul blocului, știrea asta s-ar putea să te enerveze puțin: NASA va implementa o rețea 4G pe lună. Compania finlandeză Nokia a fost selectată pentru a lucra la acest proiect, relateazăCNN.

Termenul limită pentru implementarea 4G pe Lună este 2028. Astfel că, în mai puțin de opt ani, Internetul ar putea ajunge pe satelitul Pământului.

Mai exact, NASA și-a propus ca până în anul 2028 să creeze o bază lunară care, în cele din urmă, să poată susține prezența umană. Pentru acest obiectiv – transferul de tehnologie pe Lună – s-au alocat 370 de milioane de dolari, și, potrivit CNN, sunt implicate 12 companii.

Proiectul NASA pe Lună include centrale electrice, criogenie, robotică

Proiectul NASA este cu adevărat îndrăzneț. Potrivit reprezentanților acesteia, în proiect sunt incluse centrale electrice, criogenie, robotică, metode de aselenizare în condiții de siguranță și tehnologie 4G.

51 de ani de când omul a pășit pe Lună

La 20 iulie 1969, primii oameni ajungeau pe Lună, după ce misiunea Apollo 11 fusese lansată de NASA la 16 iulie 1969.Primul om care a pășit pe Lună a fost Neil Armstrong, comandantul misiunii.

„E un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”, au fost primele lui cuvinte pe Lună, care au intrat în istorie.

La peste 380 de mii de kilometri distanţă de Pământ, echipajul format din Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins devenea primul care ajungea pe Lună.

De la primul pas al omului pe Lună, au mai fost apoi câteva misiuni către satelitul natural al Pământului.

Oamenii nu au mai ajuns pe Lună din 1972, iar ultima aselenizare controlată a unei nave spaţiale a avut loc în august 1976.

Am putea asista la un nou episod în câțiva ani, atunci când NASA își propune să trimită din nou oameni pe satelitul natural al Pământului.