Negocierile privind al treilea program de salvare a Greciei au fost amânate: Creditorii internaționali vor un loc sigur pentru desfășurarea discuțiilor

Negocierile privind al treilea program de salvare a Greciei au fost amânate: Creditorii internaționali vor un loc sigur pentru desfășurarea discuțiilor

Negocierile pentru al treilea program de salvare a Greciei, programate vineri la Atena, au fost amânate din motive de securitate, informează Reuters.

Potrivit unui al Comisiei Europene, creditorii internaţionali caută încă un loc sigur pentru dezbateri, în contextul în care discuțiile sunt unele foarte importante, iar reprezentanții CE, BCE și FMI nu se bucură de simpatia grecilor. Creditorii internaționali vor acces la ministere şi documente, așa cum s-a întâmplat înainte ca partidul Syriza să ajungă la putere.

„Există unele probleme de logistică care trebuie rezolvate, în special legate de siguranţă. Sunt discutate mai multe opţiuni”, a declarat oficialul.

Amânarea discuțiilor privind programul de susţinere financiară în valoare de 86 de miliarde de euro a fost confirmată și de oficiali guvernamentali greci care au precizat că decizia a fost luată şi din cauza cererii neaşteptate a FMI ca Grecia să solicite oficial participarea Fondului la noul program de susţinere.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, cel mai probabil negocierile vor începe luni.

Guvernul elen vrea ca un acord privind programul de susţinere financiară să fie convenit până pe 20 august, când Grecia trebuie să plătească BCE 3,4 miliarde de euro.

Joi, Legislativul de la Atena a aprobat un al doilea set de reforme solicitate de creditorii ţării pentru începerea negocierilor pentru programul de salvare.