Nicușor Dan, despre mandatul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei: Rezultate zero. Doar sabotaje, plânsete și ameninţări cu plângeri penale

Nicușor Dan, despre mandatul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei: Rezultate zero. Doar sabotaje, plânsete și ameninţări cu plângeri penale
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a acuzat-o pe principala sa contracandidată, actualul primar general Gabriela Firea (PSD), că nu vrea să vină la dezbateri electorale și că toată campania nu a făcut decât să împrăștie minciuni ușor de demontat. Dan a mai spus că întregul mandat al Gabrielei Firea la Primăria Generală s-a rezumat la sabotaje, plânsete și amenințări cu plângeri penale.

Nicușor Dan, despre mandatul Gabrielei Firea: Sabotaje, plânsete, ameninţări cu plângeri penale

„Gabriela Firea, candidatul PSD, nu a venit în faţa bucureştenilor cu un rezumat real a ceea ce a făcut, ba chiar a venit cu tot felul de lucruri inventate ce pot fi uşor contracarate şi cred că nu doreşte acest lucru.

Traficul e mult mai prost decât acum patru ani, deci nicidecum nu a fost o revoluţia în trafic pe care a promis-o. În ceea ce privește poluarea, România a fost condamnată pentru Bucureşti de Curtea Europeană de Justiţie şi Comisia Europeană spune că proiectele propuse pentru Bucureşti sunt iluzorii. De altfel, PUZ-urile de sectoare prevăd desfiinţarea a 400 de hectare de spaţiu verde care devin construibile. Asta e incalificabil!”, a declarat Nicușor Dan, miercuri seară, pentru Realitatea Plus.

„Tot timpul acestui mandat am văzut sabotaje, plânsete, ameninţări cu plângeri penale pentru tot ce înseamnă spectru administrativ în ţara asta şi rezultate zero”, a mai spus candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală.

El a ținut să critice și modul în care Gabriela Firea a făcut numirile în funcții. Acesta a atras atenția că, de exemplu, de sistemul de termoficare din Capitală se ocupă un fost poliţist şi o chimistă, ambii prieteni cu familia Firea – Pandele.

Dan a prezentat ”Caracatița Firea – Pandele” în administrația PSD a Capitalei

De altfel, într-o serie de conferințe de presă, Nicușor Dan a prezentat „caracatița Firea – Pandele” din administrația Bucureștiului.

Dan a susținut atunci că Ștefan Văsâi, , de exemplu, fostul șef al Poliției Locale București, s-a ”calificat” ca șofer al primarului Florentin Pandele. Asta a fost prima sa ”funcție”. A ajuns apoi în Poliția Locală Voluntari și de aici șeful Poliției Locale București. Acum, el e director general în Primăria Capitalei pe administrativ. Se ocupă de achizițiile publice ale municipalității. „Toată lumea care l-a cunoscut spune că nu stăpânește limba română”. Văsâi și-a angajat fata la Direcția de Asistență Tehnică și Juridică, ginerele la Serviciul Relații cu Diaspora, soția la Direcția Jurdică, nepoata la Direcția Informatică.

Lista întreagă de nume poate fi consultată AICI și AICI.

Nicușor Dan: Gabriela Firea nu se înțelege cu nimeni. Toată lumea o sabotează

Într-o intervenție anterioară, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei a acuzat administrația Firea – PSD că a adus Bucureștiul în faliment financiar din cauza modului defectuos în care a înțeles să gestioneze bugetul orașului.

De-a lungul timpului, Firea a susținut de mai multe ori că nu a putut pune în aplicare mai multe proiecte, deoarece nu a avut sprijinul Guvernului. Asta chiar dacă, vreme de aproape trei ani, premierul și miniștrii au fost de la PSD, formațiunea din care și ea face parte. Concluzia lui Dan a fost că Firea pur și simplu nu se poate înțelege cu nimeni.

„Adică atunci când știi că ai în fiecare an 4 miliarde și-ți pui bugetul pe 7 miliarde, cum s-a întâmplat în 2019, și începi să cheltuiești ca și cum ai avea 7 miliarde, vei intra în faliment. Eu încă din februarie 2019 am spus că Primăria Capitalei va intra în faliment și iată că a intrat în faliment.

Al doilea lucru: avem un politician care nu se înțelege cu nimeni. Toată lumea o sabotează. Primul Guvern PSD a sabotat-o, al doilea Guvern PSD a sabotat-o, al treilea… Nu mai vorbesc de Guvernul PNL că a sabotat-o”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.