Nicuşor Dan respinge acuzațiile PSD: Ajutorul de handicap va fi plătit în continuare. La fel subvențiile pentru transportul public și agentul termic / El a acceptat provocarea lansată de Gabriela Firea

Nicuşor Dan respinge acuzațiile PSD: Ajutorul de handicap va fi plătit în continuare. La fel subvențiile pentru transportul public și agentul termic / El a acceptat provocarea lansată de Gabriela Firea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a negat catogoric informațiile potrivit cărora ar intenționa, dacă va câștiga alegerile din 27 septembrie, să renunțe la unele subvenţii sau la programul de fertilizare in vitro susţinut de actuala adiministrație PSD – Firea. Acesta a precizat că informațiile false au fost vehiculate de unii lideri de sindicat, care se află pe listele de candidaţi ale PSD. Totuși, parte dintre acuzații au venit chiar de la principalul său contracandidat, Primarul general Gabriela Firea, care luptă pentru un nou mandat cu sprijinul PSD.

Nicuşor Dan: Ajutorul de handicap va fi plătit în continuare

Duminică, Nicuşor Dan a denunțat o „campanie murdară” desprinsă parcă din anii ’90 împotriva sa. Acesta acuză că au fost răspândire cu bună știință informații false despre el, precum aceea că vrea să elimine ajutorul pentru persoanele cu handicap.

„Ajutorul de handicap va fi plătit în continuare”, a dat asigurări Dan.

El a precizat apoi că își dorește ca acest ajutor să treacă în sarcina primăriilor de sector, dar dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci „el va fi plătit în continuare de Primăria Capitalei”.

În plus, Nicușor Dan a promis că, odată ce va ajunge Primar General, se va îngriji ca orașul să devină mai accesibil pentru persoanele cu handicap. Asta înseamnă că le va ajuta să aibă acces în mijloacele de transport în comun și în incinta instituțiilor. De asemenea, va adapta serviciilor sociale şi pentru asigurarea de tratamente pentru copiii cu handicap

Candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală dă asigurări: Subvenția la transportul public și la agentul termic vor fi plătite în continuare

Totodată, el a dat asigurări că nu intenționează să renunțe la subvenția pentru transportul public în comun și nici la cea pentru agentul termic.

„Sunt lideri de sindicat din STB pe lista de consilieri a PSD care spun că voi desfiinţa cu totul STB-ul. Vă spun foarte clar: nu se pune problema, ba chiar o să plătesc subvenţia STB-ului pentru că dezastrul din STB e generat de faptul că subvenţiile nu au fost plătite cu lunile”, a mai afirmat Dan.

„Gratuităţile care sunt în momentul de faţă pe transportul public or să rămână în continuare”, a mai insistat el.

Nicușor Dan a ținut să sublinieze și ridicolul în faptul că este acuzat că vrea să renunțe la subvenția pe căldură: „Îi asigur pe bucureştenii că voi plăti subvenţia. E chiar ridicol că exact ăia care au dus RADET-ul în faliment mă acuză acumpe mine că nu voi plăti subvenţia”.

Dan a acceptat provocarea Gabrielei Firea

În contextul în care Gabriela Firea i-a provocat pe contracandidații ei să spună dacă vor continua programul inițiat de ea prin care li se deconteaza cuplurilor infertile tratamentul FIV în valoare de 3.000 de euro, Nicușor Dan a făcut anumite precizări. El a spus că, dacă va câștiga Primăria Generală, acest program va continua. El a ținut, totuși, să precizeze că programul nu e al Gabrielei Firea, ci al bucureștenilor care îl plătesc.

„Răspund provocării afirmativ: da! Sunt, însă, două probleme: una e că acest program nu e al lui Firea, ci e un program plătit din banii bucureştenilor. Problema e ce facem cu copiii după ce se nasc. Vor avea o creşă de stat, vor avea o grădiniţă? Asta este principala problemă cu care se confruntă familiile tinere din Bucureşti, iar eu voi veni cu o rezolvare”, a mai declarat candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a răspuns acuzațiilor PSD

Precizările vin în contextul în care, pe 16 august, Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicușor Dan că vrea să reducă drastic subvențiile pentru transportul public în comun și pentru termoficare.

„Avem peste 1,5 milioane de bucureșteni care folosesc zilnic transportul în comun și peste 1,5 milioane de români care sunt racordați la rețeaua de termoficare. Vă dați seama ce ar însemna aceste lucruri care sunt deja anunțate pentru bucureșteni. Asta înseamnă să-i aduce în stadiul de sărăcie extremă, să avem mult mai mulți șomeri și oameni săraci în București”, afirma, la acea vreme, candidatul PSD la Primăria Capitalei.