Nigel Farage, mesajul pentru români după publicarea MCV: ‘Sunteţi pe punctul de a fi trataţi ca cetăţeni de rangul al doilea de această Uniune Europeană. Treziţi-vă!’

Nigel Farage, mesajul pentru români după publicarea MCV: 'Sunteţi pe punctul de a fi trataţi ca cetăţeni de rangul al doilea de această Uniune Europeană. Treziţi-vă!'

Eurodeputatul britanicNigel Farage, cunoscut pentru vehemența cu care susține Brexitul, a declarat pentru Digi24 că românii sunt pe punctul de a fi tratați ca cetăţeni de rangul al doilea în Uniunea Europeană.

Afirmația oficialului de la Londra a venit în contextul publicării raportului MCV despre România.

Aceste rapoarte, ca să fie clar, nu sunt legislative, sunt doar consultative, în acest moment. E important să nu dramatizăm ce s-a spus săptămâna aceasta la Strasbourg. Ceea ce e clar e că sunteţi o ţară care a trecut printr-o perioadă oribilă de istorie. Teribil, oribil! Au trecut 25 de ani, şi faceţi progrese. Fără discuţii. Prieteni buni de-ai mei investesc în România.(…)

România are perspective foarte bune de viitor. Dar sunteţi pe pragul de a fi trataţi – încă nu s-a întâmplat, dar sunteţi pe pragul de a fi trataţi ca cetăţeni de rangul 2 de această Uniune Europeană”, a spus Farage pentru sursa citată.

Întrebat dacă el consideră că independenţa justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi alte valori, valori de bază ale UE, nu sunt încălcate în România, eurodeputatul britanic a spus că “o organizaţie ale cărei conturi nu au fost verificate de 20 de ani” nu are dreptul de a se pronunța în cazul unei țări.

“Uitaţi ce cred. Este ironic, nu-i aşa, o organizaţie ale cărei conturi nu au fost verificate de 20 de ani să vă spună vouă că sunteţi o ţară coruptă… să fim serioşi. Cine impune valori cui? Este treaba voastră, a alegătorilor voştri să decidă dacă aveţi un guvern corupt sau un guvern prost. Dacă alegătorii voştri, într-o ţară liberă, cred că aveţi un guvern corupt, atunci îi vor da jos şi vor alege pe altcineva. Sincer, aveţi încredere în oameni, aveţi încredere în oamenii din democraţiile libere să ia aceste decizii, nu birocraţii din Bruxelles”, a spus acesta.

Tags: