Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia

Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
foto: captură YT

Prognozele meteo anunță ninsori în Kahramanmaraș, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Șanliurfa și Adıyaman, iar în Hatay, Osmaniye și Adana sunt așteptate ploi, scrie site-ul televiziunii turce NTV.

Populația afectată de cutremurul devastator de luni din Turcia îndură condiții severe în următoarele zile, scrie presa turcă, referindu-se și la operațiunile de salvare îngreunate de vremea dificilă.

În Gaziantep, cea mai afectată regiuni, meteorologii prognozează ninsoare și lapoviță în următoarele zile, temperaturile urmând să oscileze între minus 3 și 5 grade Celsius iar o ninsoare este așteptată și în regiunea Kahramanmaraş, de asemenea puternic afectată de seism.

Ninsori mai puternice sunt așteptate în Kilis și Malatya, în timp ce în Osmaniye, Hatay și Adana, azi și în zilele următoare sunt așteptate ploi puternice, chiar torențiale. În ambele zone, temperatura este ceva mai ridicată, putând ajunge la 13 grade Celsius.

Drumuri închise din cauza cutremurului și a ninsorilor

Direcția Generală de Autostrăzi, într-o postare pe contul său oficial de Twitter, a anunțat drumurile și rutele alternative închise din cauza cutremurului și a ninsorilor.
În locul drumului de stat Malatya-Gölbașı, care a fost închis, au fost date două rute alternative: prima (Malatya-Darende) Ayrım-Elbistan-Göksün-Kahramanmaraș iar al doilea este Malatya-Elazığ-Ergani-Siverek-Kahramanmaraș; Osmaniye-Gaziantep State Road a fost determinată ca o rută alternativă în locul închis Bahçe-Gaziantep West Junction Highway, iar ruta alternativă a fost determinată ca Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı rutier în loc de drumul închis Hatay-Reyhanlı State Road.

Direcția Generală de Autostrăzi, într-o postare pe contul său oficial de Twitter, a anunțat drumurile și rutele alternative închise din cauza cutremurului și a ninsorilor.

În locul drumului de stat Malatya-Gölbașı, care a fost închis, au fost date 2 rute alternative. Prima alternativă (Malatya-Darende) Ayrım-Elbistan-Göksün-Kahramanmaraș, al doilea drum alternativ Malatya-Elazığ-Ergani-Siverek-Kahramanmaraș rutier, Osmaniye-Gaziantep State Road a fost determinată ca o rută alternativă în locul drumului închis Bahçe-Gaziantep, iar ruta alternativă a fost determinată ca Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı rutier în loc de drumul închis Hatay-Reyhanlı.

Două seisme puternice au zguduit luni, 6 februarie, Turcia: primul, de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc la ora 4.17 dimineață, la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a țării, în provincia Gaziantep iar al doilea, de peste 7 grade s-a produs în aceeași zonă, la ora 13.25.

Primul cutremur a fost resimțit puternic și în Siria, unde au fost anunțate peste 500 de decese, potrivit CNN și BBC.

Profesorul Haluk Özener, director al Institutului de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea Boğaziçi a subliniat că riscul unor replici va rămâne mare în următoarea perioadă, timp de luni sau chiar ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)