Noi dovezi despre Iisus Hristos și creștinism, făcute de către oamenii de știință. Pasajele din Biblie, confirmate de o comoră fabuloasă (FOTO)

Noi dovezi despre Iisus Hristos și creștinism, făcute de către oamenii de știință. Pasajele din Biblie, confirmate de o comoră fabuloasă (FOTO)
Iisus Hristos

O comoară deosebită a fost descoperită în portul antic Cezareea, din Israel. Cel mai valoros obiect este un inel din aur, pe care este gravat Iisus Hristos. Acesta apare cu o oaie pe umeri, care amintește de „Păstorul cel bun”, una dintre cele mai vechi expresii ce se referă la Mântuitor, în Biblie.

Inelul a fost găsit într-un tezaur de monede romane din secolul III. Printre obiectele care au mai impresionat experții s-au mai numărat o figurină de vultur confecționată din bronz, niște clopote și alte obiecte din ceramică.

Inelul octogonal este cel mai valoros obiect. Acesta are o piatră prețioasă în centru, sculptată pentru a înfățișa figura lui Iisus Hristos. Înfățișarea Mântuitorului ca tânăr pastor îmbrăcat într-o tunică și cu o oaie pe umeri este o dovadă a creștinismului, apărut timpuriu în Israel.

„Gravura îl prezintă pe Iisus ca păstorul plin de compasiune al umanității, extinzându-și bunăvoința către turma sa de credincioși și față de întreaga omenire”, au precizat experții.

Pasajele din Biblie, confirmate

Oamenii de știință de la Autoritatea pentru Antichități din Israel au făcut descoperirea în niște epave care datează din anul 1.700, pe fundul mării, lângă coastele Israelului, informează Daily Mail.

„Păstorul cel bun” este una dintre cele mai vechi expresii care face referire la Iisus. În Biblie este de mai multe ori folosită.

„Știm că imagini similare au fost descoperite în catacombele creștine de la Roma, Italia”, a mai transmis Helena Sokolov, om de știință din Israel.

Orașul Cezareea are o deosebită semnficație simbolică pentru creștini. Acesta a fost menționat în repetate rânduri în Noul Testament.

Inel descoperit în Israel, care-l înfățișează pe Iisus Hristos / Foto: Daily Mail
Urmăriți B1TV.ro și pe