Noi proteste în Polonia: Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a contesta o serie de măsuri ale conservatorilor populiști de la putere (FOTO)

Noi proteste în Polonia: Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a contesta o serie de măsuri ale conservatorilor populiști de la putere (FOTO)
Foto: twitter.com

Noi proteste de amploare în Polonia. Mii de persoane s-au adunat sâmbătă în fața palatului prezidențial din Varșovia pentru a manifesta pentru apărarea libertății mass-media pe care consideră periclitată de dreapta populistă de la putere, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acțiuni similare au avut loc în mai multe orașe din țară, anunță presa locală.

Protestatarii au pornit în marș spre parlament scandând "Rușine", "Opriți devastarea Poloniei", "Libertate, egalitate, democrație".

Manifestația de sâmbătă a avut loc în contextul în care vineri sute de persoane au blocat timp de mai multe ore ieșirile parlamentului din Varșovia și i-au împiedicat pe deputații majorității, pe prim-ministrul Beata Szydlo și șeful partidului conservator la putere Jaroslaw Kaczynski să părăsească clădirea timp de mai multe ore.

Oamenii au declarat că protestează contra unei noi reglementări ce restricționează accesul presei în parlament, împotriva unui număr de reforme controversate ale conservatorilor populiști la putere, precum și contra adoptării bugetului de stat pentru 2017 în condiții considerate ilegale de opoziție.

Noi proteste în Polonia: Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a contesta o serie de măsuri ale conservatorilor populiști de la putere

Urmăriți B1TV.ro și pe