Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat

Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

În două dintre cele mai mari orașe din Franța, Marsilia și Bordeaux, cu rate de infecție COVID-19 care cresc cu o viteză chiar mai mare decât creșterea națională a numărului de cazuri noi, vor fi reintroduse o serie de restricții care vor limita activitățile publice, în încercarea guvernului francez de a preveni un nou blocaj la nivel național.

Restricțiile drastice anunțate pentru Marsilia și Bordeaux

Restricțiile drastice anunțate luni pentru Marsilia și Bordeaux au fost răspunsuri la cererea prim-ministrului francez, conform căreia ambele orașe vor lua măsuri suplimentare pentru a opri numărul lor tot mai mare de infecții, care puneau presiune pe serviciile regionale de sănătate, scrie euronews.com.

La Bordeaux, cel mai înalt oficial al regiunii a anunțat interzicerea adunării a mai mult de 10 persoane în parcurile publice, de-a lungul râului pitoresc al orașului și pe plaje.

De asemenea, sunt interzise târgurile de distracție, târgurile de antichități și petrecerile din cartier. Noile reguli limitează, de asemenea, dimensiunea marilor întruniri publice la cel mult 1.000 de persoane, sub nivelul de referință național de 5.000 de persoane. Această limită acoperă locuri precum stadioane și săli de concerte, precum și demonstrații.

Pentru a fi sigure că nu vor fi organizate petreceri, autoritățile au luat și alte măsuri drastice. Astfel, cafenelele și restaurantele din Bordeaux nu vor mai putea servi clienții care stau în picioare și nu vor putea reda muzică în aer liber. Dansul este interzis în locurile publice, inclusiv la nunți. Consumul de alcool în public este interzis și în Bordeaux, un centru al industriei vinicole franceze.

Guvernul regional a cerut, de asemenea, locuitorilor din Bordeaux să limiteze întrunirile private de familie, organizând nunți, la maximum 10 persoane.

Regiunea Gironde, care include Bordeaux, a fost în mare parte scutită de primul val de infecții din Franța, care a copleșit spitalele și a condus la un blocaj de două luni din martie. Dar acum se înregistrează o creștere a testelor pozitive, la rate peste media națională, în special în grupa de vârstă 15-44.

În Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța după Paris, guvernul regional a anunțat o serie de restricții similare și anularea unui festival internațional de 11 zile. Într-un număr tot mai mare de localități măștile vor fi obligatorii în aer liber.

Franța se confruntă cu dubla durere de cap a încercării de a-și revigora economia afectată de COVID, reducând în același timp o creștere constantă a infecțiilor, răspândite în lunile de vară, când turiștii își lasă garda jos și sunt ridicați prin teste sporite.

Record al cazurilor noi de coronavirus în Franța

Agenția de sănătate din Franța a anunțat sâmbătă că țara a depășit pragul a 10.000 de cazuri noi la nivel național în 24 de ore, un record.

Premierul francez, Jean Castex,a fost testat negativpentru infecția cu noulcoronavirus, transmite Guvernul de la Paris, potrivit BFMTV. La sfârșitul săptămânii trecute, Castex a intrat în contact cu directorul Turului Franței, Christian Prudhomme, diagnosticat ulterior cu COVID-19. În aceste condiții, prim-ministrul a fost testat și a rămas izolat până la primirea rezultatului.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)