”Nu iertăm, nu uităm” Decesul unui bărbat de culoare aflat în custodia poliției a dus la confruntări VIOLENTE în Paris (VIDEO)

”Nu iertăm, nu uităm” Decesul unui bărbat de culoare aflat în custodia poliției a dus la confruntări VIOLENTE în Paris (VIDEO)

Cel puțin zece persoane au fost arestate într-o nouă noapte de violențe ce a urmat decesului unui bărbat de culoare aflat în custodia poliției. Patru ofițeri au fost răniți și mai multe vehicule au fost avariate în confruntările dintre forțele de ordine și demonstranți, informează RT.

Totul s-a petrecut în departamentul Val-d'Oise. Potrivit AFP, protestatarii au folosit chiar și proiectile improvizate împotriva polițiștilor, fapt ce a dus la rănirea a patru dintre ei.

Decesul unui bărbat de culoare aflat în custodia poliției a dus la confruntări VIOLENTE în Paris

#DIRECT_ONE_7f7b9a#

Anterior, cel puțin 2.000 de oameni au mărșăluit în Beaumont-sur-Oise. Aceștia au strigat ”Nu e justiție, nu e pace”, ”Adevăr și dreptate pentru Adama” și ”Nu iertăm, nu uităm”.

Această reacție a venit după ce un bărbat de culoare care, conform presei locale, s-ar numi Adama Traore a fost arestat de către polițiști într-un caz de șantaj. El a murit în timp ce se afla în custodia poliției.

Moartea lui Adama Traore a scos în stradă 2.000 de oameni

#DIRECT_ONE_m4yow1#

Procurorul Yves Jannier a declarat că autopsia a relevat faptul că Traore a murit în urma unei ”infecții foarte severe” și că trupul său nu a prezentat nicio urmă de violență. Totuși, familia și prietenii bărbatului susțin că acesta a fost bătut de polițiști și că vor să-și caute dreptatea.

Noaptea de vineri a fost a patra consecutivă de confruntări în zona Val d'Oise. Și nopțile anterioase s-au lăsat cu zeci de arestări.

Violențele au loc în contextul în care Parlamentul francez a votat pentru extinderea stării de urgență pentru încă șase luni, până la finele lunii ianuarie 2017.