Numărul refugiaților care fug de războiul din Ucraina ar putea depăși 2 milioane

Numărul refugiaților care fug de războiul din Ucraina ar putea depăși 2 milioane
Locuitorii Irpinului, încercând să se evacueze din calea bombardamentelor efectuate de forțele Rusiei. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Adrien Vautier

Numărul refugiaților care fug de războiul din Ucraina este așteptat să depășească două milioane în următoarele două zile, a declarat marți șeful agenției ONU pentru refugiați.

Cea mai gravă criză a refugiaților în Europa

„Cred că vom depăși pragul de două milioane astăzi sau poate cel mai târziu mâine. Deci, nu se oprește”, a declarat Filippo Grandi, Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, reporterilor la Oslo, scrie bbc.

Luni, ICNUR a stabilit numărul refugiaților la peste 1,7 milioane.

Grandi a făcut declarațiile în cadrul unei conferințe de presă, după ce a vizitat Moldova, Polonia și România, state care au primit refugiați ce trec peste granița din Ucraina de când Rusia a invadat țara pe 24 februarie.

Spre comparație, Grandi a spus că războaiele balcanice din Bosnia și Kosovo au văzut „poate două până la trei milioane de oameni, dar pe o perioadă de opt ani”.

În timp ce alte părți ale lumii s-au confruntat cu această problemă, a adăugat Grandi, „în Europa este prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial când apare un număr atât de mare de refugiați”.

După mai multe încercări eșuate, Rusia a promis că va deschide coridoare umanitare marți pentru a permite civililor să fugă din orașele ucrainene care au fost sub focul de artilerie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor