Nuntă din "motive umanitare": Un preot francez a încălcat o lege veche de aproape 3 secole privind mariajul

Nuntă din "motive umanitare": Un preot francez a încălcat o lege veche de aproape 3 secole privind mariajul

Un preot de la abația Biarritz din Franța a încălcat o lege ce există încă din perioada Revoluției Franceze care interzice efectuarea unei căsătorii religioase fără obținerea în prealabil a unui act civil privind uniunea. Acest lucru este interzis și de codul penal francez.

Preotul în caz s-a apărat privind încălcarea legii afirmând că a oficiat ceremonia din "motive umanitare", femeia suferind de cancer în fază terminală și chiar aceasta a decedat la 2 zile de la nunta ce a avut loc pe 14 iunie.

"Eram pus în faza unor cereri constante din partea credincioșilor, era clar că trebuia să ajung aici. Ceea ce a făcut ceremonia excepțională este că, având în vedere boala care a învins, zilele acesteia erau numărate. Era dorința ei de a se uni în fața lui Dumnezeu cu câteva zile înainte de a muri" a explicat preotul conform Le Figaro.

Acesta riscă acum o pedeapsă de până la 6 luni de închisoare și amendă de 7500 de euro pentru încălcarea unei legi ce există încă din perioada Revoluției Franceze și a Constituției din 1791, care a stabilit clar necesitatea căsătoriei atât civile cât și religioase.

Tags:
Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)