O cerșetoare româncă de 14 ani, în presa britanică după ce a primit bani de la un politician

O cerșetoare româncă de 14 ani, în presa britanică după ce a primit bani de la un politician
Foto: dailymail.co.uk

Jurnaliștii britanici de la Daily Mail prezintă într-un articol cazul unei adolescente românce de 14 ani, nevoită să cerșească pe străzile din Manchester pentru a se întreține, în loc să meargă la școală.

Rebeca State a venit în Anglia cu părinții săi, în urmă cu doi ani, în căutarea unei vieți mai bune, scriu jurnaliștii britanici.

Fata a ajuns însă să câștige doar 5 lire pe zi din cerșetorie și locuiește cu mătușa ei, după ce părinții săi au fost nevoiți să se întoarcă în România, în Țăndărăi, pentru că mama sa s-a îmbolnăvit.

Rebeca a intrat în atenția presei după ce politicianul Ed Miliband i-a dat câteva monede, vineri, în timp ce trecea pe lângă ea.

Tânăra nu poate merge la școală până când părinții ei nu se întorc în UK, unde să-și găsească o locuință permanentă.

Ed Miliband a fost batjocorit după ce în presă a apărut fotografia sa în care apare dându-i bani Rebecăi. El a fost acuzat că arată „ciudat“ şi „înspăimântat“, nereuşind să se uite în ochii ei.

Tags:
Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)