O directoare a Consiliului Britanic, critici violente la adresa Prințului George: Este răsfățat și privilegiat pe nedrept, trăiand de pe banii plătitorilor de taxe (FOTO)

O directoare a Consiliului Britanic, critici violente la adresa Prințului George: Este răsfățat și privilegiat pe nedrept, trăiand de pe banii plătitorilor de taxe (FOTO)
Foto: theguardian.com

O directoare a instituției internaționale pentru relații culturale și educaționale British Council, Angela Gibbins, a făcut acuzații grave la adresa Prințul George, potrivit The Sun.

Gibbins a scris pe o rețea socială că Prințul George este răsfățat și privilegiat pe nedrept, trăiand de pe banii plătitorilor de taxe. Mesajul a fost publicat în rubrica de comentarii a unei alte postări, în care un utilizator a scris „Știu că are numai doi ani, dar Prințul George deja arată ca un idiot nenorocit”, mesaj însoțit de o fotografie cu minorul.

„Privilegierea rasei albe. Rânjetul ăla obraznic este cunoașterea înnăscută a faptului că este regal, bogat, avantajat și nu va cunoaște niciodată dificultăți sau greutăți în viață”, a scris femeia.

„Nu cred că familia regală își are locul într-o democrație modernă, cu atât mai puțin cu cât trăiesc pe bani publici. Acesta este un privilegiu și trebuie să ia sfârșit”, a mai scris într-un comentariu separat.

Angela Gibbins are venituri de aproximativ 96.000 de euro pe an la British Council. Instituția primește aproximativ 185 de milioane de euro pe an, bani publici, pentru a promova cultura Regatului Unit, inclusiv familia regală.

Declarațiile lui Angela Gibbins au fost dur criticate de controversatul parlamentar Andrew Rosindell. „Aceste comentarii într-un spațiu public sunt profund nepotrivite. British Council este o instituție sponsorizată de guvern și primește constant ajutor din partea familiei regale. Trebuie să își ceară scuze imediat”.