O femeie cu dizabilităţi medaliată la judo, condamnată pentru înşelătorie

O femeie cu dizabilităţi medaliată la judo, condamnată pentru înşelătorie
O femeie cu dizabilități, care susținea că are probleme de mobilitate și ca atare a încasat 8.000 de lire sterline alocație, a fost condamnată să lucreze în folosul comunității, după ce s-a descoperit că...

O femeie cu dizabilități, care susținea că are probleme de mobilitate și ca atare a încasat 8.000 de lire sterline alocație, a fost condamnată să lucreze în folosul comunității, după ce s-a descoperit că făcea parte din echipa paralimpică a Angliei, relatează The Sun.

Reprezentanţii de la Departamentul de muncă şi pensii au primit informaţii cum că Alexis Farrington practica judo şi chiar era medaliată pentru performanţele sale.

Alexis Farrington s-a clasat pe locul cinci la categoria 52 de kilograme la Campionatele Mondiale rezervate persoanelor cu handicap, din 2010 şi a fost foarte aproape de a face parte din echipa Marii Britanii pentru Jocurile Paralimpice din 2012.

Femeia susţinea că uneori era nevoită să se târască prin casă, din cauza problemelor de mobilitate, însă aceasta a fost filmată în timp ce era la cumpărături cu familia sa, sau când mergea la un pub. Imaginile au fost arătate magistraţilor în timpul procesului care i-a fost intentat.

Procurorul Neil Bisarya a declarat că femeia are handicap, însă nu a informat autorităţile că mobilitatea ei s-a îmbunătăţit, astfel primind în continuare alocaţia.

După ce şi-a recunoscut vinovăţia, Farrington a primit o condamnare de 12 luni de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, englezoaica a fost exclusă din echipa paralimpică.

Tags: