O nouă boală asemănătoare cu SIDA descoperită la asiatici: Se pare că nu este contagioasă

O nouă boală asemănătoare cu SIDA descoperită la asiatici: Se pare că nu este contagioasă
Cercetătorii au identificat la o mulțime de persoane din Asia și câțiva americani o nouă boală misterioasă, care a produs simptome asemănătoare cu SIDA, deși aceștia nu sunt infectați cu virusul HIV. ...

Cercetătorii au identificat la o mulțime de persoane din Asia și câțiva americani o nouă boală misterioasă, care a produs simptome asemănătoare cu SIDA, deși aceștia nu sunt infectați cu virusul HIV.

Aceasta afectează sistemele imunitare ale pacienților, care devin incapabile să îi apere împotriva microbilor și bacteriilor, așa cum fac sistemele celor sănătoși, relatează Associated Press. Nu se cunoaște cauza bolii, dar aceasta pare a nu fi contagioasă.

Aceasta reprezintă un nou tip de deficiență a sistemului imunitar care nu este moștenită de la părinți și apare la adulți, dar nu se răspândește prin intermediul unui virus, așa cum face SIDA, a declarat dr. Sarah Browne, om de știință la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase.

Aceasta a contribuit la un studiu despre boală, împreună cu cercetători din Tailanda și Taiwan, unde s-au descoperit cele mai multe cazuri începând cu 2004. Descoperirile lor au fost publicate în ediția de joi a Jurnalului de Medicină din New England.

Este posibil ca boala să fie produsă de vreun fel de infecție, deși boala nu se răspândește de la o persoană la alta, a explicat dr. Dennis Maki, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Wisconsin.

Această boală apare în general în jurul vârstei de 50 de ani, dar nu se transmite de la părinți la copii, deci este improbabil ca o singură genă să fie responsabilă de ea, a explicat Browne. Unii pacienți au murit din cauza numărului infecțiilor, inclusiv unii asiatici care locuiesc în SUA, deși Browne nu a putut estima numărul lor.

Faptul că aproape toți pacienții sunt asiatici sau oameni născuți în Asia care trăiesc în alte părți ale globului sugerează că responsabili ar putea fi factori genetici sau de mediu, au concluzionat cercetătorii. Nu se știe foarte clar câți oameni sunt bolnavi, mai ales că unele cazuri au fost diagnosticate în mod greșit drept tuberculoză.

Tags: