O nouă rută spre țările de Vest: Imigranții trec prin câmpuri minate în Croația

O nouă rută spre țările de Vest: Imigranții trec prin câmpuri minate în Croația

Mai multe autobuze care transportau peste 300 de imigranţi au pătruns în Croaţia. Autobuzele care faceau curse cu migranți de la granița sudică a Serbiei, cu Macedonia, până la frontiera cu Ungaria circulă acum spre Croația, după ce Ungaria a blocat intrarea la granița sudică, informează B1 TV.

Migranții trec granița spre Croația pe câmp, poliția îi așteaptă să-i ducă spre centre de primire din apropierea capitalei Zagreb. Solicitanţii de azil îşi riscă însă vieţile pe câmpurile din Croaţia, acolo unde sunt sute de mine rămase din timpul războiului.

În ultimii 20 de ani, peste 500 de oameni au murit din această cauză, astfel că autorităţile au trimis acum o echipă de genişti la frontieră pentru a veni în sprijinul refugiaţilor.

În acelaşi timp, preşedintele Croaţiei a convocat Consiliul de securitate naţională pentru a discuta despre gestionarea crizei.

Croația este o nouă rută de tranzit către Vest aleasă de refugiaţi.

Premierul croat a anunţat că ţara sa este gata să îi accepte pe imigranţi. Cei mai mulţi dintre oameni sunt sirieni sau afgani, bărbați și femei și copii de toate vârstele. (Detalii AICI)