UPDATE: O persoană a murit și alte patru au fost rănite, într-un atac la două biserici din Spania. Făptașul le-ar fi spus victimelor că „ar trebui să urmeze religia islamică” (VIDEO)

UPDATE: O persoană a murit și alte patru au fost rănite, într-un atac la două biserici din Spania. Făptașul le-ar fi spus victimelor că „ar trebui să urmeze religia islamică” (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Thiago Prud

UPDATE, 25 ianuarie, ora 23:35: Bărbatul care a ucis o persoană și a rănit alte patru, miercuri seară, într-un atac cu maceta la două biserici din orașul spaniol Algeciras, este un marocan în vârstă de 25 de ani, care le-a spus victimelor că „ar trebui să urmeze religia islamică”, susține surse din anchetă și martori oculari, potrivit El Pais.

Sursele jurnaliștilor spanioli au povestit că, în jurul orei 20:30 (ora României), marocanul a intrat în biserica San Isidro din centrul orașului și le-a spus celor prezenți, printre altele, că „ar trebui să urmeze religia islamică”. El a părăsit lăcașul de cult, dar a revenit la 21:20 „cu o macetă” și l-a rănit grav pe preot.

Ulterior, bărbatul ar fi mers la biserica Las Palmas, aflată la circa 200 de metri de primul lăcaș de cult, și l-a omorât pe sacristan. Atacatorul a încercat să se ascundă, dar a fost prins de efectivele poliției.

Știrea inițială: Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite, miercuri seară, într-un atac cu maceta la mai multe biserici din orașul spaniol Algeciras. Suspectul, un bărbat care „pare să fie de origine marocană”, a fost reținut de poliție, potrivit El Pais.

Atacurile s-au produs după ora 22, ora României. Surse din Ministerul spaniol al afacerilor interne susțin că un bărbat a omorât o persoană și a rănit alte patru, cu o armă albă. Suspectul a fost reținut și este în custodia poliției naționale.

Unul dintre ele a avut loc în biserica din plaza Alta, acolo unde o persoană a fost grav rănită. Sacristanul care a decedat se afla în afara lăcașului de cult.

Anchetatorii cercetează circumstanțele incidentului, însă în acest moment nu poate fi stabilită cu exactitate natura atacului, au precizat surse din Ministerul spaniol de interne pentru El Pais.

Autoritățile spaniole nu exclud ipoteza unui atac terorist. Surse din poliție spun că încă există o oarecare confuzie și sugerează că atacurile s-au produs în „cel puțin două biserici”. Atacatorul, au menționat aceleași surse, nu avea asupra sa documente de identitate, dar „pare să fie de origine marocană”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:29 - Arad: Un bărbat a spânzurat un câine, în timp ce vecinul său îl ruga să elibereze animalul
09:24 - Psihologul Mirela Zivari, după cazul din Bacău: Copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei și ei victimele unor abuzuri, iar școala devine arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile (VIDEO)
09:14 - O fată de 17 ani din Teleorman a fost dezbrăcată şi pipăită de ambulanțierul care a venit să o ajute. Mama ei a sesizat poliția
09:07 - Sursele eoliene și solare au generat mai multă electricitate în UE decât gazele naturale. Ember Energy: „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”
09:04 - Mai bine de jumătate dintre românii din țară sunt inactivi profesional. Doar 16% din populație are studii superioare
08:58 - Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive
08:43 - Arabia Saudită ar fi de acord cu intrarea Rusiei în Confederația Asiatică de Fotbal. Rușii nu exclud o eventuală aderare la AFC
08:41 - Cel care a dus prăjiturile cu marijuana la petrecerea de la Râmnicu Vâlcea a spus că a ales acest cadou pentru că nu a avut bani pentru a cumpăra sărbătoritului un parfum
08:34 - Care este motivul extinderii pestei porcine / Petre Daea: „Este de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei”
08:32 - Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă celor trei copii: „I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil”