O prețioasă frescă a lui Iisus Cristos, transformată într-o pictură primitivă de o pensionară ”bine intenționată” (FOTO)

O prețioasă frescă a lui Iisus Cristos, transformată într-o pictură primitivă de o pensionară ”bine intenționată” (FOTO)
O pensionară bine intenționată din Spania s-a hotărât să restaureze o frescă prețioasă a lui Isus Cristos dintr-o biserică. Din nefericire încercarea neautorizată s-a dovedit un eșec răsunător,...

O pensionară bine intenționată din Spania s-a hotărât să restaureze o frescă prețioasă a lui Isus Cristos dintr-o biserică. Din nefericire încercarea neautorizată s-a dovedit un eșec răsunător, alarmând reprezentanții spanioli ai Culturii, relatează BBC.

Pictura ”Ecce Homo” de Elias Garcia Martinez a ocupat, timp de peste 100 de ani, un loc de cinste în Biserica Mercy din apropiere de Zaragoza. Femeia în vârstă de 80 de ani a luat pensula și a încercat să restaureze fresca deoarece se deteriorase din cauza umezelii. Însă rezultatul încercării sale artistice este unul dezastruos, după cum se vede și în imagini. Corespondentul BBC a spus despre portretul restaurat că ”seamănă acum cu o schiță în creion a unei maimuțe foarte păroase într-o tunică prost așezată”.

Femeia și-a dat seama că este depășită de situație și l-a contactat pe Juan Maria Ojeda, reprezentantul cultural al orașului. Iar acum sunt așteptați și istorici de artă pentru a vedea ce se mai poate repara.

Ojeda a declarat că femeia a avut cele mai bune intenții și speră că fresca va putea fi restaurată cum se cuvine. ”Cred că intențiile sale au fost bune. Săptămâna viitoare se va întâlni cu un restaurator și-i va explica ce fel de materiale a folosit. Dacă nu o putem repara probabil că vom acoperi zidul cu o fotografie a frescei”, a spus Juan Maria Ojeda.

Amuzanta întâmplare seamănă izbitor cu celebrul film cu Mr. Bean, în care acesta reuşeşte să facă praf un tablou faimos.

Mr. Bean ”restaurează” un tablou:

Embed: " />