Oficial american: Herson, primul oraș mare cucerit de ruși, e din nou teritoriu contestat. Ucrainenii au lansat un contraatac

Oficial american: Herson, primul oraș mare cucerit de ruși, e din nou teritoriu contestat. Ucrainenii au lansat un contraatac
Imagine din orașul Herson, Ucraina. Forțele rusești l-au capturat, dar ucrainenii au lansat o contraofensivă. Sursă foto: Hepta - Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Invadatorii ruși sunt pe punctul de a pierde controlul în Herson, primul mare oraș ucrainean pe care l-au cucerit. Un oficial al Pentagonului a susținut că ucrainenii au lansat un contraatac, așa că acum nu se mai poate spune exact cine controlează, de fapt, localitatea.

Ucrainenii au lansat un contraatac în Herson

„Ucrainenii încearcă să recupereze Herson. Din acest moment se poate spune că orașul e teritoriu contestat din nou.

Nu putem spune exact cine controlează acum Herson, însă ideea e că nu pare să mai fie în controlul solid al rușilor, așa cum era înainte”, a declarat un oficial al Pentagonului, sub protecția anonimatului, citat de BBC.

Ucrainenii nu au transmis până acum nicio informație, iar armata rusă a negat că a pierdut cotrolul asupra orașului.

O recuperare a orașului Herson de către ucraineni ar fi o lovitură puternică dată forțelor invadatoare rusești.

Președintele Ucrainei: Cu fiecare zi, aducem victoria mai aproape

„Cu fiecare zi a apărării noastre, aducem pacea de care avem nevoie mult mai aproape. Aducem victoria mai aproape. Pentru că în acest război este pur și simplu imposibil să nu câștigăm”, a transmis recent președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Trupele ruse au fost forțate să se retragă la 35 de kilometri est de Kiev, au susținut oficiali britanici. De altfel, ofensiva terestră rusă a fost zădărnicită pe mai multe fronturi. De asemenea, rachetele rusești ghidate eșuează în proporție de până la 60% în Ucraina, au declarat trei oficiali americani.

În schimb, situația rămâne critică în Mariupol. Organizația International Rescue Committee a avertizat că orașul se confruntă cu „o criză sanitară catastrofică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe