Oficiali britanici: Grupul Wagner este aşteptat să trimită peste 1.000 de mercenari în Ucraina

Oficiali britanici: Grupul Wagner este aşteptat să trimită peste 1.000 de mercenari în Ucraina
Sursă foto: Hepta - Viktor Antonyuk

Serviciile secrete din Marea Britanie au raportat că Grupul Wagner din Rusia este așteptat să fie desfășurat în Ucraina unde ar urma să lupte peste 1.000 de mercenari, inclusiv liderii săi superiori.

Grupul Wagner va fi mobilizat în Ucraina

Grupul Wagner din Rusia și-a desfășurat mercenari în estul Ucrainei, a anunțat luni Ministerul Apărării al Regatului Unit, adăugând că peste 1.000 de persoane vor lua parte probabil la lupte în urma eșecurilor rusești, scrie ndtv.

„Compania militară privată rusă, Grupul Wagner, a fost desfășurată în estul Ucrainei”, a scris Ministerul Apărării pe Twitter.

„Se așteaptă să desfășoare peste 1.000 de mercenari, inclusiv lideri superiori ai organizației, pentru a întreprinde operațiuni de luptă”, a spus ministerul.

Cunoscuți drept o aneă a președintelui Vladimir Putin, Grupul Wagner și mercenarii săi sunt suspectați de abuzuri în Mali, Libia și Siria.

„Din cauza pierderilor grele și a unei invazii în mare parte blocate, Rusia a fost foarte probabil forțată să modifice prioritățile personalului Wagner pentru Ucraina, în detrimentul operațiunilor din Africa și Siria”, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Marea Britanie a aplicat săptămâna trecută mai multe sancțiuni asupra persoanelor și entităților rusești, inclusiv Grupului Wagner, în urma invaziei Ucrainei din 24 februarie.

Pagubele produse de ruși

Vadim Boicenko, primarul din Mariupol, a declarat că, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, peste 5.000 de oameni, din care 210 copii, au fost uciși în orașul său. 90% dintre blocuri sunt avariate, aproape jumătatea din ele fiind distruse.

Președintele american Joe Biden a spus că nu-și retrage declarația că Vladimir Putin nu poate să mai rămână la putere: „Îmi exprimam furia și nu-mi cer scuze pentru asta”.

Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că negocierile dintre Rusia și Ucraina au cele mai mari șanse să eșueze deoarece Moscova le face doar ca să arate că are deschidere, iar Kievul nu a pierdut războiul ca să fie nevoit să accepte condițiile rușilor. Pîrvulescu mai consideră că nu poate fi vorba despre o negociere a păcii, ci mai degrabă a unui armistițiu, iar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil peste o lună și jumătate. Acesta a explicat și de ce e atât de important Kievul pentru Vladimir Putin

Urmăriți B1TV.ro și pe