Oficialii ruşi susţin că Moscova va fi afectată în curând de un cutremur din Vrancea

Oficialii ruşi susţin că Moscova va fi afectată în curând de un cutremur din Vrancea
Directorul Institului pentru Fizica Pământului din Rusia, Evgheni Rogojin a susținut că este mai mult decât probabil ca un cutremur cu magnitudinea de 5 să aibă loc în Moscova, potrivit site-ul LifeNews. Director...

Directorul Institului pentru Fizica Pământului din Rusia, Evgheni Rogojin a susținut că este mai mult decât probabil ca un cutremur cu magnitudinea de 5 să aibă loc în Moscova, potrivit site-ul LifeNews. Directorul rus a declarat că seismul care va lovi capitala Rusiei va veni din România, mai exact, din Vrancea.

Potrivit sursei menționate, Moscova niciodată nu a fost zdruncinată de cutremure puternice, mai mari de 4-5 grade. Iar când astfel de dezastre naturale apar, o dată la 30 de ani, vin de regulă din zona muntoasă, respectiv din Carpații României.

Deși Evgheni Rogojin nu a vrut să declare data la care cutremurul va zdruncina Moscova, acesta a lăsat să se înțeleagă că seismul s-ar putea întâmpla în anii următori, sau poate mai devreme.

Ultima oară capitala Rusiei a resimțit cutremurul devastator din  1977 din România, cu magnitudinea de 7,3 grade.

Seisme în România

Acum câteva luni mai muulţi oficiali ucraineni susţineau că se aşteaptă la un cutremur de peste 7 pe scara Richter în Vraneca. Informaţiile de atunci au fost dezminţite de directorul Institutului Naţional pentru Fizica pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Luni în România au avut loc două seisme la un interval de două minute, unul în Vrancea, cu magnitudine peste 2 pe scara Richter şi unul în Banat, cu o magnitudine de 3,5 pe scara Richter.

Vezi AICI ce spune Mărmueranu despre periodicitatea cutremurelor în România.

Japonia a fost zguduită zilele acestea de unul din cele mai catastrofale cutremure din istorie, cu o magnitudine de 9.