Ofițer american, fost consilier la Apărare: „Jocul e aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate”. Ce angajamente și-ar fi luat SUA și Rusia (VIDEO)

Ofițer american, fost consilier la Apărare: „Jocul e aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate. Ce angajamente și-ar fi luat SUA și Rusia (VIDEO)
În imagine: Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei. Sursă foto: Hepta - DPA Images

Colonelul Douglas Macgregor, fost consilier în cadrul Ministerului Apărării din SUA, susține că războiul din Ucraina e aproape de final. Expertul în apărare a declarat că Ucraina este aprope răpusă de forțele militare ale Rusiei. Potrivit acestuia, trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate.

„Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face, de cel puțin 15 ani, adică faptul că nu va tolera rachete și forțe militare americane la granițele sale. Așa cum noi n-am tolera rachete rusești în Cuba.

Și noi l-am ignorat și în final, a acționat. Nu avea de gând să permită Ucrainei, sub nicio formă, să intre în NATO. Ceea ce se întâmplă acum e că bătălia din Estul Ucrainei este aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate. E vorba despre 20-30.000 de soldați și dacă nu se predau în următoarele 24 de ore, suspectez că vor fi anihilați”, a declarat Macgregor, pentru Fox News.

Ofițerul susține că SUA a acceptat deja neutralitatea, iar în urma unor negocieri, estul Ucrainei ar urma să fie sub control rusesc.

„De aceea Zelenski se întâlnește cu reprezentanții lui Putin. Partida e jucată și trebuie să negocieze cea mai bună înțelegere pe care o poate obține. Președintele SUA i-a spus că dacă optează pentru neutralitatea Ucrainei, noi îl vom sprijini.

Cred că Putin va accepta asta pentru vestul Ucrainei, adică Ucraina de dincolo de Nipru. Dar înapoi, în Est, nu știu dacă va forma o nouă republică, o va anexa la Rusia… Nu știu. Dar știu că teritoriul de la Vest de la Nipru nu este al său. Dar va fi fericit cu această situație, dacă acel teritoriu își va declara neutralitatea”, a mai menționat colonelul.

Vladimir Putin recunoaște inferioritatea Rusiei din punct de vedere militar, în fața NATO

Macgregor susține că Putin nu are interesul să intre în conflict cu NATO, din moment ce forțele militare rusești sunt mult inferioare.

„Nu are niciun interes să treacă dincolo de Nipru. Va dori neutralitatea acelui stat pe model finlandez sau austriac. El deja atingele granițele NATO, în Estonia și Letonia. Nu are niciun interes să intre în război cu noi (NATO), pentru că are o armată prea mică pentru acest scop. Și știe asta foarte bine.

Cred că trebuie să stăm deoparte (n.r. – de conflict), poporul american crede că trebuie să nu ne băgăm, europenii cred că nu ar trebui să ne băgăm și ar trebui să ne oprim din a trimite arme, pentru a-i încuraja pe ucraineni să moară într-o acțiune fără speranțe.

Încurajăm ucrainenii să moară într-o bătălie în care nu au nicio șansă. O să creăm un dezastru umanitar de proporții dacă nu se opresc ostilitățile acolo”, a concluzionat Macgregor, citat de R3Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe