Oile din Insulele Feroe nu produc doar lapte: Localnicii le folosesc pentru a capta imagini pentru "Google Street View"

Oile din Insulele Feroe nu produc doar lapte: Localnicii le folosesc pentru a capta imagini pentru "Google Street View"

Locuitorii din Insulele Feroe s-au săturat să stea la mâna Google. Întrucât celebrul proiect Google Street View întârzia să se desfăşoare şi în statul din Nordul Oceanului Atlantic, un grup de localnici a decis să se folosească de oi pentru a realiza o hartă a drumului cu imagini.

Cu ajutorul unui fermier local şi a unui ham special creat de un inginer, feroeza Durita Andreasen s-a apucat să realizeze propria variantă de Google Street View. Insulele Feroe au o populaţie de sub 50.000 de locuitori şi peste 80.000 de oi. De altfel, în trecut această regiune era cunoscută drept Insula Oilor, astfel că nu e de mirare că fotograful s-a hotărât să apeleze la aceste patrupede pentru un proiect turistic, scrie The Guardian.

Localnicii din Insulele Feroe folosesc oile pentru a realiza "Google Street View"

#DIRECT_ONE_74lh9w#

“Consider că Insulele Feroe sunt cel mai frumos loc din lume aşa că mi se pare trist că nu pot împărtăşi asta cu prietenii mei din străinătate”.

În afară de scopul turistic al acestui proiect, acesta îşi propune să fie un imbold pentru Google să trimită o echip Google Stree View şi în ţara nordică. Compania americană nu a oferit deocamdată nici o poziţie oficială legată de momentul în care ar putea ajunge în Insulele Feroe, dar un reprezentant al acestora îi invită pe oamenii de pretutindeni să realizeze şi alte astfel de proiecte similare pe viitor.