Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite crearea unui nou război rece

Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite crearea unui nou război rece
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a îndemnat Occidentul să evite crearea unui nou război rece prin divizarea lumii în blocuri, transmite The Guardian.

Cancelarul german Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite crearea unui nou război rece

Într-un editorial publicat luni în revista Foreign Affairs (Afaceri externe), cancelarul german a pledat pentru eforturi astfel încât să fie construite noi parteneriate.

Indicând China și Rusia drept două țări care reprezintă o amenințare pentru o lume multipolară, el a spus că trebuie să existe o unitate europeană și transatlantică mai puternică.

Deși a menționat că Occidentul trebuie să apere valorile democratice și să protejeze societățile deschise, Olaf Scholz a explicat că „trebuie să evităm și tentația de a diviza încă o dată lumea în blocuri”, transmite Reuters.

„Asta înseamnă să fie făcut fiecare efort pentru a construi noi parteneriate, pragmatic și fără ochelari ideologici”, a adăugat el.

„Germanii intenționează să devină garantul securității europene cum se așteaptă aliații noștri să fim, un creator de punți în cadrul Uniunii Europene și un promotor de soluții multilaterale la probleme globale”, a subliniat cancelarul Olaf Scholz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră