OMS: Alertă maximă în Europa pentru poliomielită din cauza scăderii vaccinărilor

OMS: Alertă maximă în Europa pentru poliomielită din cauza scăderii vaccinărilor

Organizația Mondială a Sănătății anunță că răspândirea poliomielitei cauzată de scăderea vaccinărilor a dus Europa în alertă maximă.

Virusul ar fi ajuns în Asia și ar fi cauzat apariția mai multor zone de conflict, a declarat, reprezentantul OMS pentru România, Victor Olsavsky, la conferinţa dedicată Săptămânii Internaţionale a Vaccinării, transmite Mediafax.

”Din cauza conflictului din Siria, relativ aproape de noi, din cauza scăderii vaccinărilor şi problemelor din Ucraina, din cauza circulaţiei virusului în Asia – Pakistan şi a faptului că virusul a fost găsit liber circulând în apele reziduale în Israel (…), suntem în alertă maximă. Avem câteva ţări, care ne înconjoară, care nu mai sunt capabile să mai menţină, în acest moment, un nivel mare de vaccinare”, a declarat Victor Olsavsky.

Acesta spune că există în prezent un risc real ca boala să revină în Europa după mulți ani, din cauza milioanelor de refugiați care părăsesc Siria și a călătorilior care vin pe bătrânul continent din Israel.
În octombrie 2013, OMS a raportat un grup de cazuri de paralizie acută flască – un simptom clasic al poliomielitei – într-o regiune supusă conflictului situată în estul Siriei. Autorităţile siriene au confirmat două cazuri de poliomielită, iar pe 29 octombrie 2013, OMS a confirmat 10 cazuri.

Cazurile se datorează, cel mai probabil, reducerii masive a nivelului de imunizare a copiilor din Siria din cauza războiului aflat în desfăşurare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe