Omul de ştiinţă Ray Kurzweil: 2045, anul în care omul va manipula lumea înconjurătoare

Omul de ştiinţă Ray Kurzweil: 2045, anul în care omul va manipula lumea înconjurătoare
Ray Kurzweil, un renumit om de ştiinţă, susţine că anul 2045 reprezintă momentul în care computerele vor deveni tot mai puternice, mai rapide şi mult mai inteligente decât mintea omenească. Omul de...

Ray Kurzweil, un renumit om de ştiinţă, susţine că anul 2045 reprezintă momentul în care computerele vor deveni tot mai puternice, mai rapide şi mult mai inteligente decât mintea omenească.

Omul de ştiinţă consideră că nu este nicio diferenţă între piele şi silicon şi provoacă biologiştii să inventeze un mecanism neurologic care să egaleze puterea şi flexibilitatea unui computer.

Ray Kurzweil refuză să creadă că există un mister inexplicabil al creierului uman şi declară că specialiştii subestimează puterea unei dezvoltări exponenţiale.

”în general vorbind, problema dezbaterilor pe care le-aş avea cu un critic este faptul că mi-ar spune că subestimez diversitatea ingineriei creierului uman sau complexitatea biologică”, declară americanul Kurzweill, citat de Time Magazine.

„Dar nu cred că subestimez provocarea, din contră, ei subestimează puterea dezvoltării exponenţiale ”, ţine să sublinieze omul de ştiinţă.

Portrivit americanului, viitorul biotehnologiei şi nanotehnologiei ne vor da puterea de a manipula corpurile noastre şi lumea înconjurătoare la liberă alegere, la un nivel molecular. Vom putea să ne scanăm cunoştiinţele în computere, să intrăm în lumi virutale sau să facem schimb de corpuri cu roboţi imortali.

În câteva secole, inteligenţa umană va fi capabilă să se re-inventeze şi să înglobeze toată materia din univers, mai declară Ray Kurzweil.

Ray Kurzweil vorbeşte despre evoluţia umană