ONU: Peste 45 de ţări şi-au oferit sprijinul Japoniei

ONU: Peste 45 de ţări şi-au oferit sprijinul Japoniei
Naţiunile Unite informează că peste 45 de ţări au oferit sprijin Japoniei în urma cutremurului devastator cu o magnitudine de 8,9 înregistrat vineri în peninsula niponă, conform Reuters. Preşedintele...

Naţiunile Unite informează că peste 45 de ţări au oferit sprijin Japoniei în urma cutremurului devastator cu o magnitudine de 8,9 înregistrat vineri în peninsula niponă, conform Reuters.

Preşedintele american, Barrack Obama, a declarat că “Statele Unite sunt pregătite pentru a ajuta poporul japonez în aceste vremuri dificile”. Departamentul american al Apărării susţine că pregăteşte un număr de echipaje în Oceanul Pacific pentru a pleca în ajutorul Japoniei.

Vezi aici toate detaliile despre cutremurul din Japonia

Reprezentantul ONU Elisabeth Byrs spune că circa 68 de echipe de căutare din 45 de ţări sunt pregătite să ofere asistenţă însă Naţiunile Unite aşteaptă acceptul Japoniei în acest sens.

Iată ce sprijin au oferit alte ţări:

Coreea de Sud a anunţat că va trimite 40 de salvatori care sunt deja pregătiţi de plecare fiind momentan în aşteptarea avizului.

Rusia a oferit o trupă de ajutor ce numără 40 de persoane şi trei câini specializaţi în găsirea persoanelor aflate sub dărămături.

China este pregătită să ofere Japoniei toate măsurile de ajutor necesare, a declarat premierul Wen Jiabao.

Thailanda oferă un ajutor financiar în valoare de 165.000 de dolari, sumă ce ar putea creşte pe măsură ce se vor cunoaşte aspectele complete ale dezastrului, conform ministrului thailandez de Externe.

Polonia va trimite mai mulţi de pompieri în timp ce Elveţia a oferit câteva echipe de salvare.

Franţa va oferi orice ajutor necesar pentru poporul japonez, au declarat oficialii din Hexagon.