Open Society Foundations: George Soros nu are niciun interes în proiectul Roșia Montană

Open Society Foundations: George Soros nu are niciun interes în proiectul Roșia Montană
George Soros nu are niciun interes, financiar sau de altă natură, în proiectul minier de la Roșia Montană, reiese dintr-un comunicat al Open Society Foundations, fundație finanțată de miliardarul de origine...

George Soros nu are niciun interes, financiar sau de altă natură, în proiectul minier de la Roșia Montană, reiese dintr-un comunicat al Open Society Foundations, fundație finanțată de miliardarul de origine ungară.

În comunicatul de presă remis Hotnews se precizează că Soros nu are niciun interes financiar sau de altă natură în proiectul minier de la Roșia Montană.

Reacția vine după ce presa din România a afirmat că fundația lui Soros se află în spatele protestelor împotriva începerii mineritului la Roșia Montană.

„Recentele speculații din România despre o legătură între proiectul minier de la Roșia Montană și George Soros sunt nefondate și incorecte. George Soros nu are niciun interes actual, financiar sau de altă natură, în proiectul minier de la Roșia Montană”, se menționează în comunicatul Open Society Foundations.

Fundația mai menționează că George Soros este de multă vreme „un avocat pentru responsabilitate și transparență în industriile miniere și crede că aceste principii trebuie să se aplice proiectelor relevante din România și din întreaga lume”.

Tags: