Oposum pigmeu descoperit pe Insula Cangurilor, la un an de la incendiile devastatoare care ar fi exterminat specia (VIDEO)

Oposum pigmeu descoperit pe Insula Cangurilor, la un an de la incendiile devastatoare care ar fi exterminat specia (VIDEO)
Captură Video BBC / AshBenc/KILFW

Ecologiștii au găsit un exemplar de oposum pigmeu, cea mai mică specie de oposum, pe Insula Cangurilor, distrusă anul trecut de incendiile de vegetaţie. Flăcările au făcut scrum atunci habitatul a numeroase specii, iar experții s-au temut că populaţia de oposumi a fost decimată, informează BBC.

Exemplar din cea mai mică specie de oposum, găsit pe Insula Cangurilor din Australia

„Am fost foarte fericiți că l-am găsit. Noi eram foarte îngrijoraţi că nu a mai rămas niciunul pe insulă după incendiile de vegetaţie. Deci e minunat că încă sunt acolo”, a susținut Diane Pearson, de la asociaţia Kangaroo Island Land for Wildlife.

Oposum pigmeu descoperit pe Insula Cangurilor, la un an de la incendiile devastatoare care ar fi exterminat specia

Oposumul pigmeu este animal marsupial care cântărește între 6 și 8 grame. El trăiește pe Insula Cangurilor, în anumite părți din Victoria și Australia de Sud, dar și în Tasmania.

Și înainte de incendiile din 2019 el era considerat specie pe cale de dispariţie, cu doar 113 exemplare înregistrate oficial pe Insula Cangurilor.

Nu e exclus ca și alte exemplare să fie în zonă. În acest moment, specialiștii fac eforturi pentru a conserva habitatele rămase. Din păcate, Insula Cangurilor se pregătește pentru un nou sezon de incendii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”