Orașul din Rusia unde locuitorii trăiesc la -70 de grade, în CONDIȚII EXTREME (FOTO)

Orașul din Rusia unde locuitorii trăiesc la -70 de grade, în CONDIȚII EXTREME (FOTO)
FOTO:www.businessmagazin.ro

Satul rus Oymaykon a înregistrat un record în ceea ce privește cele mai scăzute temperaturi dintr-o zonă locuită. Pentru că solul nu poate fi cultivat, localnicii mănâncă în special carne de ren și de cal și, cu toate acestea, nu suferă de malnutriție.

Mulți dintre cei care au mașini le țin toată ziua pornite, de teamă că motorul ar putea încheța și n-ar mai porni. Săpatul unei gropi de înmormântare poate dura până la trei zile în orașul rus, pentru că pământul trebuie încălzit cu cărbuni încinși pentru a putea fi săpat.

Valea Oymyakon, plasată în nord estul Rusiei, este cunoscută şi ca Polul Frigului, cu o temperatură frecventă de -50 de grade Celsius pe perioada iernii. În 1993 a căştigat titlul de cea mai friguroasă aşezare de planetă după ce temperatura a scăzut în termometre până la -98 de grade celsius, potrivit Businessmagazin.

Aşezarea găzduieşte în jur de 500 de persoane şi era, în 1920, un popas pentru crescătorii de reni, care opreau în Oymyakon ca să adape animalele la izvoarele termale. Guvernul sovietic însă, în dorinţa de a determina populaţiile nomade să se aşeze, a făcut în Oymyakon o aşezare.

Locuitorii se confruntă cu situaţii în care cerneala din stilouri îngheaţă, ochelarii de asemeni iar bateriile se descarcă. Chiar dacă zona ar avea semnal pentru telefoane mobile, aparatele nu ar putea să funcţioneze în aceste condiţii.