Oslo sub asediu: Zeci persoane au fost împușcate la o întrunire a partidului de guvernământ

Oslo sub asediu: Zeci persoane au fost împușcate la o întrunire a partidului de guvernământ

Zeci persoane și-au pierdut viața după ce un bărbat deghizat în polițist a deschis focul, vineri, la o reuniune a tineretului Laburist norvegian organizată la periferia orașului Oslo, anunță Mediafax. O persoană bănuită că ar fi fost implicată în incident a fost reținută de poliția norvegiană.

„Cel puţin 80 de persoane au murit numai în cursul atacului armat” de pe insula Utoeya, a declarat la rândul său, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, un purtător de cuvânt al poliţiei, Are Frykholm.

Autoritățile au confirmat că suspectul reținut este de naționalitate norvegiană și are 32 de ani. Inițial fusese dat publicității un comunicat în care acesta era descris drept înalt și blond.

Poliția a confirmat atacul armat care s-a petrecut pe insula Utoya, la reuniunea la care era programat să participe și Primul ministru norvegian Jens Stoltenberg.

La reuniunea care făcea parte dintr-o serie de evenimente organizate de Partidul Laburist Norvegian cu ocazia școlii de vară a organizației de tineret erau prezenți peste 560 de tineri.

Poliția norvegiană a confirmat legătura dintre atacul armat și atentatul cu bombă de la Oslo, soldat cu cel puțin șapte victime.

Explozibili nedetonaţi au fost găsiţi pe insula Utoeya, unde suspectul a deschis focul asupra participanţilor la şcoala de vară a organizaţiei de tineret a partidului laburist, aflat la putere în Norvegia, a anunţat comisarul Sveinung Sponheim.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)