Panică la Chișinău! Doi studenți de origine arabă, reținuți după ce au deschis focul asupra unor tineri (FOTO)

Panică la Chișinău! Doi studenți de origine arabă, reținuți după ce au deschis focul asupra unor tineri (FOTO)
foto: deschide.md

Incidentele în care sunt implicați studenții străini au crescut în frecvență la Chișinău, iar ultima de întâmplare de acest gen nu face decât să confirme acest lucru. Mai exact, doi studenți de origine arabă au fost reținuți, fiind acuzați de huliganism agravat cu aplicarea armei, infracţiune care prevede pedeapsa de la 3 la 7 ani de închisoare, potrivit deschide.md.

Mai exact, unul dintre acuzați, student la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu" din Republica Moldova, a efectuat mai multe focuri în direcţia unui grup de studenţi dintr-un mijloc de transport, după care a dispărut de la faţa locului.

Suspectul principal a fost reținut în timpul unei operațiuni derulate recent, iar în urma perchezițiilor la domiciliu au fost ridicate arme din care au fost efectuate împuşcăturile, substanţe narcotice şi aparate pentru întrebuinţarea acestora.

Serviciul de Informaţii şi Securitate monitorizează cu atenţie toate aceste cazuri şi întreprinde măsuri necesare pentru neadmiterea unor circumstanţe agravante, din raţionamente de securitate naţională, cetăţenii străini, implicaţi, riscând expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)