Papa Francisc condamnă folosirea de către Rusia a mercenarilor: Este „monstruoasă”

Papa Francisc  condamnă folosirea de către Rusia a mercenarilor: Este „monstruoasă”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / IPA/ABACA

Papa Francisc ar fi declarat că folosirea de către Rusia a mercenarilor în Ucraina, atât ceceni, cât și sirieni, este „monstruoasă”, într-un articol apărut în cotidianul italian La Stampa, conform BBC.

În articolul menționat este descrisă conversația Papei cu editorii revistei culturale europene a iezuiților, în care se spune că Papa Francisc specificând că războiul din Ucraina a fost „poate într-un fel provocat sau nu împiedicat”.

Papa Francisc critică folosirea  mercenarilor de către Rusia

Papa Francisc consideră trupele din Rusia ca fiind „feroce și crude”, precizând că armata din Ucraina „luptă pentru supraviețuire”.

La întrebarea dacă este în favoarea liderului rus Vladimir Putin, Papa Francisc a răspuns  că nu va reduce complexitatea războiului la o distincție între „buni și răi”.

De asemenea, Papa speră să se întâlnească în luna septembrie cu Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse în Kazahstan, a mai adăugat el, conform Mediafax.ro.

Rusia susține că mercenarii israelieni luptă „umăr la umăr” cu neonaziștii în Ucraina

Mercenarii israelieni luptă în Ucraina alături de Azov, un batalion militar ucrainean cu rădăcini neonaziste, a declarat în luna mai purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, pe fondul disputei care a izbucnit între Ierusalim și Moscova după declarația lui Serghei Lavrov în ceea ce privește originile evreiești ale lui Adolf Hitler, transmite The Jerusalem Post.

„Voi spune ceva ce politicienii din Israel care acum își pompează campania de informare probabil nu vor să audă. Poate vor fi interesați. În Ucraina, mercenarii israelieni sunt practic umăr la umăr cu militanții Azov”, a spus reprezentanta Ministerului rus al afacerilor externe, miercuri, pentru Sputnik Radio.

Maria Zaharova susține că Statul Israel cu siguranță știe acest lucru.

Schimbul de replici dintre partea israeliană și cea rusă a început în urmă cu câteva zile, când șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a fost întrebat cum poate Moscova să pretindă că poartă un război pentru „denazificarea” Ucrainei din moment ce președintele țării invadate, Volodimir Zelenski, este în parte evreu.

Urmăriți B1TV.ro și pe