Papa Francisc a început duminică CONTROVERSATA VIZITĂ pe care o face în Bulgaria. Preoților ortodocși li S-A INTERZIS să se roage cu Suveranul Pontif (LIVE VIDEO)

Papa Francisc a început duminică CONTROVERSATA VIZITĂ pe care o face în Bulgaria. Preoților ortodocși li S-A INTERZIS să se roage cu Suveranul Pontif (LIVE VIDEO)

Papa Francisc a început duminică dimineață vizita pe care o face în Bulgaria și Macedonia de Nord, o vizită sensibililă din cauza relației cu bisericile ortodoxe din cele două țări balcanice în care catolicii sunt o mică minoritate.

Scopul vizitei de trei zile este de îmbunătățire a relațiilor cu bisericile ortodoxe, parte a campaniei Vaticanului de reapropiere a celor două ramuri ale Creștinismului ce s-au despărțit în 1054.

Misiunea este însă delicată din cauza că bisericile ortodoxe din cele două țări sunt prinse în propriiile conflicte interne, care au afectat și relațiile cu catolicii.
Bulgaria, o țară cu 7,1 milioane de locuitori, are doar 58.000 de catolici, iar în Macedonia de Nord, din cei 2 milioane de locuitori, doar 15.000 sunt catolici.

Liderii Bisericii Orthodoxe Bulgare au ordonat preoților săi să nu ia parte la rugăciuni și slujbe împreună cu Papa, pentru că legile nu permit acest lucru. Suveranul Pontif se va întâlni, însă, cu Patriarhul Neofit și va vizita catedrala ortodoxă din Sofia, scrie Hotnews.

Biserica Ortodoxă din Bulgaria a spus, luna trecută, într-un comunicat de presă, că invitația pentru papă a fost făcută de autoritățile statului, sugerând că i-a fost dat doar un rol secundar în planificarea ei.

Ortodocșii bulgari sunt printre cei mai duri în privința relațiilor cu Biserica Catolică, fiind singurii care au boicotat cele mai recente întâlniri organizate în cadrul dialogului oficial ortodox-catolic.

Papa Francisc a început duminică CONTROVERSATA VIZITĂ pe care o face în Bulgaria. Preoților ortodocși li S-A INTERZIS să se roage cu Suveranul Pontif

Urmăriți B1TV.ro și pe