COVID-19 | Papa Francisc, intervenție emoționantă în direct, la o televiziune italiană: „Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste”

COVID-19 | Papa Francisc, intervenție emoționantă în direct, la o televiziune italiană: Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste

Papa Francisc a sunat în direct vineri la sfârșitul unei emisiuni transmisă pe postul italian de televiziune Rai 1 și a transmis un mesaj emoționant despre pandemia de coronavirus și despre cei care se află în linia întâi în lupta cu pandemia.

Papa Francisc a surprins-o pe prezentatoarea emisiunii, Lorenza Bianchetti, în momentul în care s-a auzit pe fundal, scrie corriere.it.

„Lorena, ce mai faci?” o întreabă Sfântul Părinte. „Ați recunoscut vocea?” „Da, am recunoscut vocea”, răspunde prezentatoarea. „Îi mulțumim Sanctității Sale, mai ales pentru că participă într-un mod atât de patern la suferințele noastre”.

Papa Francisc a spus în replică: „Acum mă gândesc la Domnul răstignit și la numeroasele povești ale oamenilor răstigniți de această pandemie. Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste. Rezistente ca Maria sub cruci, ei și comunitățile lor din spitale, având grijă de bolnavi. Astăzi există crucifixuri care mor din dragoste. Mă gândesc la asta »a spus Papa Francisc în timpul intervenției sale.

Italia, cea mai afectată țară de pandemia COVID-19

Intervenția Sfântului Părinte are loc în contextul în care Italia este țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19. Un nou bilanț tragic a fost înregistrat joi, unde numărul deceselor a fostdin nou în creștere, după mai multe zile consecutive de diminuare a numărului cazurilor fatale..Potrivit ultimelor informații furnizate de către autoritățile de la Roma, 610 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, în ultimele 24 de ore, în peninsulă.

Această cifră este îngrijorătoare, având în vedere că în ziua precedentă, au fost înregistrate 542 de decese. În ceea ce privește numărul de noi infectări,Italiaînregistrează 4204 în ultimele 24 de ore.

Papa Frncisc s-a rugat în fața unei piețe goale

Papa Francisc a oferit un moment istoric la sfârșitul lunii martie, când s-a rugat, la Vatican, pe o ploaie torențială, în timp ce Piața Sfântului Petru era goală.

Papa Francisca rostit celebrul mesaj Urbi et Orbi, pentru ca Pământul să fie apărat de acest virus.

Binecuvântarea Urbi et Orbi este datănumai de Suveranul Pontif. Acest lucru se întâmplă doar de două ori pe an, respectiv în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun, dar și în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru. Însă, binecuvântarea de vineri seară este specială.

Ultima oră
00:09 - Ofertă din televiziune pentru Mihaela Tatu. Vedeta ar putea reveni pe micile ecrane
23:55 - Nicușor Dan: Competiția de sporturi electronice de pe Arena Națională aduce Bucureștiului prestigiu și vizbilitate. Organizatorii vor plăti statului român 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari
23:42 - Guvernul declanșează procedura de desemnare a celor trei candidați pentru funcția de judecător la CEDO
23:16 - Vești proaste pentru Klaus Iohannis și PNL: USR se gândește la alegeri anticipate (surse)
23:06 - Dacian Cioloș: Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri
22:57 - Cine este cu adevărat Anastasia, frumoasa de 19 ani, pe care Smiley a numit-o „Fetița cu chibrituri” la SuperStar (Pro TV)
22:56 - Dacian Cioloș a schițat lista de miniștri pentru un guvern USR. Vlad Voiculescu ar putea reveni la Sănătate (surse)
22:35 - Dacian Cioloș, pus la zid de PNL: „Trebuia să aibă răspunsul la următoarea întrebare…”. Afirmațiile președintelui USR care l-au deranjat pe Florin Cîțu (VIDEO)
22:23 - Mai multe persoane au fost ucise în Norvegia, într-un atac cu săgeți trase cu arcul. Suspectul a fost reținut de poliție (VIDEO)
22:10 - Ciprian Ciucu, despre situația termoficării din Militari: Cel care are cheia la această situație este exclusiv Nicușor Dan. Furnizorul nu a primit banii de la Termoenergetica (VIDEO)