Papa Francisc, predică FULMINANTĂ la Vatican: Vai vouă, celor care PLĂTIȚI LA NEGRU, care NU PLĂTIȚI CONTRIBUȚIILE pentru pensie, care nu acordați concediu! (VIDEO)

Papa Francisc, predică FULMINANTĂ la Vatican: Vai vouă, celor care PLĂTIȚI LA NEGRU, care NU PLĂTIȚI CONTRIBUȚIILE pentru pensie, care nu acordați concediu! (VIDEO)

Predică fulminantă a Papei Francisc, la liturghia celebrată joi, la Vatican. Inspirat de versetele biblice dar şi mai mult de principiile Codului Muncii, suveranul Pontif a transmis un avertisment tranşant angajatorilor care nu respectă drepturile muncitorilor, scrie Catholica.

Vai vouă, celor care exploatați lumea, care exploatați prin muncă, celor care plătiți la negru, care nu plătiți contribuțiile pentru pensie, care nu acordați concediu. Vai vouă! A face ‘reducere’, a face fraudă în ceea ce trebuie plătit, pe salariu, este păcat, este păcat”, a clamat capul Bisericii Catolice în capela Casei Santa Marta din Cetatea Vaticanului.

Papa Francisc a mai precizat că nu vorbeşte doar pentru ţările nedemocratice ori în curs de dezvoltare. „Chiar și aici, în Italia, pentru a salva marile capitaluri, oamenii sunt lăsați fără loc de muncă”, a apostrofat suveranul Pontif.

Totodată, Papa a transmis un mesaj tranşant către toţi bogaţii lumii:

Tu nu ești liber în fața bogățiilor. Ca să fii liber în fața bogățiilor trebuie să iei o anumită distanță și să te rogi Domnului. Dacă Domnul ți-a dat bogății, ți le-a dat ca să le dai altora, ca să faci în numele Său multe lucruri bune în folosul celorlalți. Bogățiile au această capacitate de a ne seduce, iar noi cădem în această seducție, suntem robi ai bogățiilor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.