Papa Francisc susține că preoţii trebuie evaluaţi psihic şi fizic: Mă ţin departe de preoţii rigizi. Muşcă!

Papa Francisc susține că preoţii trebuie evaluaţi psihic şi fizic: Mă ţin departe de preoţii rigizi. Muşcă!
Foto: Catholic Herald

Papa Francisc a susținut că devine suspicios când are de-a face cu candidați la preoție extrem de pioși și că unii preoţi sunt atât de nevrotici şi de înspăimântători, încât preferă să-i evite.

”Sincer vă spun, sunt speriat de preoţii rigizi. Mă ţin departe de ei. Muşcă!“, a susținut Suveranul Pontif, în cadrul unui seminar despre inițierea în preoție, citat de globalpost.com

Papa a mai spus că nu doar starea spirituală a candidaților la preoție este importantă, deci și starea lor fizică și psihică ar trebui evaluată.

”Mulţi bărbaţi sunt instabili psihic fără să ştie acest lucru şi se îndreaptă către structuri puternice pentru sprijin. Pentru unii asta înseamnă că aleg să intre în poliţie sau în armată, dar pentru alţii există varianta clerului”, a continuat Papa, care a precizat că astfel de persoane creează probleme în sânul bisericii dacă nu sunt îndepărtate.

”Dacă eşti bolnav, dacă eşti nevrotic, mergi şi vezi un doctor, spiritual sau fizic. Doctorii îţi vor da pastile. Dar, vă rog, nu-i lăsaţi pe credincioşi să sufere din cauza preoţilor nevrotici. (…) Când un tânăr este foarte rigid, prea fundamentalist, nu am încredere în el. În astfel de cazuri există ceva ce nici el nu poate înţelege. Aşa că ţineţi ochii deschişi”, a mai punctat Suveranul Pontif.

Ultima oră
19:49 - Tribunalul București a decis. Ce se va întâmpla cu motociclistul care a agresat în trafic un bărbat pe trotinetă electrică
19:38 - Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)