Papa Ioan Paul al II-lea va fi exhumat pentru beatificare

Papa Ioan Paul al II-lea va fi exhumat pentru beatificare
Trupul neînsufleţit al Papei Ioan Paul al II-lea va fi exhumat, peste câteva luni, pentru ceremonia de beatificare a acestuia. Evenimentul este programat să se desfăşoare în luna mai a acestui an. Potrivit...

Trupul neînsufleţit al Papei Ioan Paul al II-lea va fi exhumat, peste câteva luni, pentru ceremonia de beatificare a acestuia. Evenimentul este programat să se desfăşoare în luna mai a acestui an. Potrivit Reuters, sicriul va rămâne închis pe întreaga durată a ceremoniei, însă credincioşii vor avea ocazia să se roage lângă el, la Vatican.

Aproximativ un milion de oameni sunt aşteptaţi să participe la ceremonia de beatificare a fostului Suveran Pontif. Oficialii de la Vatican avertizează asupra posibilelor tentative de comercializare online a unor bilete la eveniment, precizând că acesta va fi unul gratuit.

Vaticanul a anunţat la jumătatea lunii ianuarie că beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea va avea loc pe 1 mai, decizia fiind luată la scurt timp după ce Biserica Catolică i-a atribuit Papei un miracol. În anul 2005, Suveranul Pontif ar fi vindecat-o de Parkinson pe măicuţa franceză Marie Simon-Pierre, evenimentul fiind confirmat recent de Papa Benedict al XVI-lea.

Beatificarea reprezintă confirmare urcării sufletului unui om în Rai şi capacitatea sa de a interveni pentru oamenii care i se roagă.