Parlamentul britanic uşurează ieşirea, fără acord, a Marii Britanii din Uniunea Europeană

Parlamentul britanic uşurează ieşirea, fără acord, a Marii Britanii din Uniunea Europeană
Sursă foto: hepta.ro

Parlamentul Britanic a respins o propunere a Partidului Laburist (de opoziție) menită să impedice Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană fără acord, relatează BBC.

Altfel spus, parlamentarii britanici au eliminat încă o posibilitate prin care Marea Britanie putea să fie împiedicată să iasă din Uniune.

Rezultatul votului a fost primit cu urale de către parlamentarii conservatori. Asta deşi întreg scandalul legat de Brexit a început în timpul guvernării conservatoare, una care a dus la un rezultat dezastruos pentru partid la alegerile europarlamentare.

„Nu vă veţi mai bucura în septembrie”, a precizat Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, din cadrul caruia a și venit propunerea de miercuri.

În ciuda înfrângerii din parlament, de miercuri, Partidul Laburisteste încrezătorcă mai există şanse ca o ieşire fără acord ar putea fi prevenită.

„Vor exista alte mecanisme procedurale pe care le putem încerca. Ne interesăm deja cu privire la care ar putea fi acele oportunităţi”, a declarat un oficial britanic.

Data ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este 31 octombrie 2019. Data iniţială a ieşirii era de 29 martie.

Foto: Parlamentul Britanic (sursă foto: hepta.ro)

Cronologia deciziilor importante de anul acesta legate deBrexit

 • 7 iunie – Demisia Theresey May din funcția de prim-ministru intră în vigoare;
 • 10 aprilie– Uniunea EuropeanăamânăBrexitul până la data de 31 octombrie 2019;
 • 5 aprilie-Theresa MaysolicităUniunii Europene o amânare aBrexitului până pe 30 iunie 2019;
 • 3 aprilie– Parlamentul britanico obligăpe Theresa May să asigure unBrexit„ordonat” (adicăcu acord) sau să obţină o nouă amânareaBrexitului, în situaţia în care tot Parlamentul britanic va respinge şi următorul acord deBrexit;
 • 1 aprilie– Parlamentul britanic dăvoturi indicativenegativecu privire la unreferendum pe acord, a unei prelungiri a perioadei de negocieri și a rămânerii în structurile comunitare;
 • 29 martie– Parlamentul britanicrespinge, pentru a treia oara, acordul deBrexit;
 • 21 martie– Uniunea Europeanărespingepropunerea Marii Britanii de amânare aBrexitului pana pe 30 iunie, stabilind ziua de 12 aprilie ca dată limită, cu posibilitatea extinderii perioadei pânăpe 22 mai în situația în care va exista un acord;
 • 20 martie– Premierul Theresa Maysolicităo prelungire a perioadei deBrexitpână oe 30 iunie;
 • 14 martie– Parlamentul britanicrespingeideea susţinerii unui al doilea referendum;
 • 14 martie– Parlamentul britanicaprobăideea amânăriiBrexitului;
 • 13 martie– Parlamentul britanicse pronunţăîmpotrivaunuiBrexitfără acord. Votul este, însă, doar consultativ;
 • 12 martie– Parlamentul britanicrespingeşi al doilea acord deBrexit;
 • 14 februarie– Parlamentul britanicrespingeprimul acord deBrexit.
Tags:
Ultima oră
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu