Pasagerii Alaska Airlines care au fost afectați de explozia din timpul zborului, dau în judecată compania aeriană și Boeing pentru 1 miliard de dolari

Pasagerii Alaska Airlines care au fost afectați de explozia din timpul zborului, dau în judecată compania aeriană și Boeing pentru 1 miliard de dolari
Foto: captură YouTube/aanchalsawhney

Trei pasageri „au suferit fizic, emoțional și psihologic grav, inclusiv din cauza stresului post-traumatic și leziunilor corporale”, se spune în proces. Cei trei dintre pasagerii zborului Alaska Airlines 1282 dau în judecată atât compania aeriană, cât și Boeing pentru 1 miliard de dolari, potrivit unei plângeri obținute de CBS News.

Pasagerii acuză că le-a curs sânge din urechi și suferă de stres post-traumatic

Procesul, intentat de pasagerii Kyle Rinker, Amanda Strickland și Kevin Kwok, susține că neglijența este cea care a provocat incidentul din ianuarie, atunci când o ușă a aeronavei a explodat în timpul zborului, forțând o aterizare de urgență terifiantă.

Procesul a citat, de asemenea, o vătămare fizică specifică, susținând că schimbarea bruscă a presiunii din interiorul cabinei „a cauzat sângerarea urechilor unor pasageri”, potrivit CBS.

Într-un comunicat de presă, Jonathan W. Johnson, LLC – firma de avocatură aeronautică cu sediul în Atlanta care a depus plângerea în numele pasagerilor – a scris că „încearcă să tragă la răspundere Boeing pentru neglijența sa care a provocat panică extremă, frică și stres post traumatic.”

Toți cei 171 de pasageri și șase membri ai echipajului au ajuns pe aeroport în siguranță

Procesul „cere, de asemenea, daune punitive substanțiale de la Boeing pentru ceea ce a fost un incident care putea fi prevenit și pentru că defectele de producție au afectat numeroase alte avioane și au amenințat viața pasagerilor de pe toate aeronavele Boeing 737 Max 9”, se arată în comunicat, menționând că toate avioanele care aparțin acestui model au fost blocate la sol în urma zborului.

Flota de avioane 737-9 a Alaska Airlines a revenit în aer la sfârșitul lunii ianuarie, după ce aeronavele au fost inspectate pentru siguranță.
Toți cei 177 de pasageri de la bordul zborului 1282 – care a călătorit de la Portland, Oregon la Ontario, California – au supraviețuit aterizării de urgență, care a avut loc după ce o ușă a explodat lăsând o gaură în lateralul aeronavei.

Toți cei 171 de pasageri și șase membri ai echipajului s-au întors la aeroport în siguranță, deși unii pasageri „au suferit răni care au necesitat îngrijiri medicale”, potrivit unui comunicat de presă al Alaska Airlines de la acea vreme.

La aproximativ o săptămână după aterizarea de urgență, Alaska Airlines a oferit despăgubiri pasagerilor. Într-o declarație emisă pentru PEOPLE, compania aeriană a spus că a returnat banii de bilete fiecărui pasager.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:59 - Franța le recomandă cetățenilor să nu viziteze Orientul Mijlociu. Avertismentul vine în urma celui făcut de Rusia și SUA
14:45 - Facturi mai mici la la gaze și energie electrică. Ministrul Energiei a anunțat cine va plăti mai puțin: „Ne așteptăm la o scădere”
14:43 - Parlamentul European a votat pentru recunoașterea parentalității în întreaga UE, indiferent de modul în care copilul a fost conceput, născut sau de tipul de familie. Susține și crearea unui certificat parental european
14:31 - Cutremur cu magnitudinea 5,2, vineri. Unde a fost resimțit
14:28 - Anunțul apropiaților Casei Regale. Când își va relua Kate Middleton aparițiile publice
14:26 - Sacrificiul pe care l-a făcut Florin Piersic pentru un rol: „Eu am jucat lângă maeștri adevărați. Mi-e jenă să mi se spună ‘maestre’, când știu de la cine am învățat profesia asta”
14:21 - Virgil Bălăceanu, despre un eventual atac iranian asupra Israelului: Mai degrabă putem merge pe un scenariu de folosire a unor proxy. Nu cred că suntem în pragul unui război în Orientul Mijlociu în care Iran devine actorul principal (VIDEO)
14:19 - Câştigătorul marelui premiu la Loto 6/49 şi-a ridicat premiul în valoare de aproape 2 milioane de euro. De cât timp joacă și ce mesaj a transmis tuturor jucătorilor
14:03 - Peste 800 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute, reținute pe Otopeni
14:01 - Newsweek: 6.100 lei pensie pentru un pensionar la recalculare. Ce indice de corecție a avut și cât a muncit?