Patriarhul Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a: Un prieten al poporului român şi al Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a: Un prieten al poporului român şi al Bisericii Ortodoxe Române
Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Acesta a subliniat că Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, relatează basilica.ro

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel

“Majestății Sale CHARLES al III-lea, Regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Commonwealth-ului

Majestatea Voastră,

Suntem profund mișcați de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestății Voastre și Suveran al Regatului Unit și al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria.

Cunoaștem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult.

În același timp, Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania lor de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conștiința noastră ca o susținătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit și, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire și apreciere a Majestății Voastre pentru țara si poporul nostru.

În aceste momente de mare întristare și durere pentru Familia Regală Britanică și pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica ei pomenire din neam în neam!”, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

Nouă zile de înmormântare a unui suveran

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață joi la vârsta de 96 de ani, urmează nouă zile de procesiune, a explicat H.D. Hartmann, politolog și analist de politică externă, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

„Urmează nouă zile de procesiune. Mâine, Regina va fi prezentată în Sala Tronului din Balmoral – să ne amintim că Balmoral este castelul privat al Reginei, construit de Regina Victoria, sunt șapte palate regale. Este singurul palat care nu făcea parte din proprietatea statului britanic, este palatul privat al Reginei, eu am impresia că a și dorit să moară în palatul privat al familiei sale”, a spus analistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe