Peste 1.000 de pisici au fost eliberate pe străzile din Chicago, ca să scape orașul de șobolani (VIDEO)

Peste 1.000 de pisici au fost eliberate pe străzile din Chicago, ca să scape orașul de șobolani (VIDEO)
Foto: Pixabay

O asociație a lansat în Chicago, Statele Unite, programul ”Pisici la muncă”, prin care peste o mie de feline au fost eliberate pe străzi,ca să scape orașul de șobolani.

Armată de pisici, chemată să scape Chicago-ul de șobolani

Chicago se confruntă cu serioase probleme, fiind considerat, șase ani la rând, orașul american cu cei mai mulți șobolani. Pentru a rezolva situația, Tree House Humane Society a venit cu această idee, notează The Hill.

Peste 1.000 de pisici au fost eliberate pe străzile din Chicago, ca să scape orașul de șobolani

Din program fac parte pisicile salvate de pe străzi, care nu pot fi adoptate. Felinele au fost eliberate în zone anume, iar locuitorii de acolo trebuie să le asigure acestora hrană și adăpost.

„Cei care dețin proprietăți și afaceri trebuie să se asigure de mâncarea, apa, adăpostul și bunăstarea pisicilor care lucrează pentru ei. În majoritatea cazurilor, ”pisicile la muncă” devin membri iubiți ai familiei sau ai echipei”, a transmis asociația.

Iar felinele se pare că-și fac bine treaba.

„Mulți dintre clienții noștri ne-au spus că înainte să aibă pisici, ieșeau din casele lor și șobolanii pur și simplu îi călcau pe picioare”, a spus Sarah Liss de la Tree House Humane Society.