Peste 12.000 de români stau la coadă la trei secții de votare din Londra: Cozile se întind pe câțiva kilometri

Peste 12.000 de români stau la coadă la trei secții de votare din Londra: Cozile se întind pe câțiva kilometri
Foto: agentia.org

Peste 12.000 de români stau la coadă, duminică după-amiază, la cele trei secții de votare din Londra, cozile întinzându-se pe câțiva kilometri, în timp ce oamenii continuă să vină la vot.

Mulți dintre ei așteaptă de mai multe ore și sunt hotărâți să nu plece, deși deși nu sunt convinși că vor ajunge să voteze, iar afară a început să plouă, relatează Mediafax.

Tommy Tomescu, lider al Partidului Europenilor, a declarat că, potrivit unor estimări oficiale, la cele trei secţii de votare din Londra s-ar afla peste 12.000 de români. Conform estimărilor sale, oamenii aşteaptă mai multe ore pentru a vota, la ICR votând cam patru sute de oameni pe oră, iar britanicii care trec prin zonă se opresc să întrebe ce se întâmplă.

La rândul său, o altă româncă, Silvia Dan a precizat că stă la coadă la secţia de la Consulat de la 7.30 şi nu reuşise să voteze până la 13.00, ora locală.

La secţia de la Consulat coada se întinde pe o distanță de aproximativ doi kilometri, fiind peste 2.000 de persoane.

„Totul merge foarte încet, în ritm de melc, nu există acea fluiditate. Eu mai am în faţa mea în jur de 200 de persoane şi cred că mai am de aşteptat cel puţin două ore”, a spus românca pentru Mediafax.

O coada imensă, unde oamenii asteaptă mai bine de două ore, s-a format și la sectia de la Portsmouth, la circa 120 de kilometri de Londra.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)