Peste 1800 de imigranți au fost salvați în Marea Mediterană

Peste 1800 de imigranți au fost salvați în Marea Mediterană
Foto: evz.ro

Peste 1800 de imigranți aflați la bordul unor bărci pneumatice, au fost salvați luni din Marea Mediterană, a anunțat Garda de coastă italiană, informează Agerpres.

Șase operațiuni au fost necesare pentru ca cei peste 1800 de oameni să fie salvați. Dintre aceștia, 717 au fost transportați pe uscat cu o navă  a Gărzii de coastă, 115 cu o altă navă, iar 117 cu un vas al marinei militare italiene. Pentru cealaltă parte din cei 1800 a fost nevoie de intervenția unei nave irlandeze Samuel Beckett și a uneia engleze Enterprise.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, peste 430.000 de persoane au trecut din ianuarie Marea Mediterană, în timp ce aproape 2.750 sunt dați dispăruți sau și-au pierdut viața.

Miercuri va avea loc o nouă raidă pe mare pentru  a stopa valul de imigranți care vor să traverseze ilegal.

 

 

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)