Peste 40.000 de cazuri de COVID-19 depistate în Franța în fiecare zi. Premierul Elisabeth Borne cere măsuri: „Virusul nu a dispărut, epidemia lovește din nou, ucide din nou”

Peste 40.000 de cazuri de COVID-19 depistate în Franța în fiecare zi. Premierul Elisabeth Borne cere măsuri: „Virusul nu a dispărut, epidemia lovește din nou, ucide din nou”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Philipp von Ditfurth

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat marți că „epidemia de COVID începe din nou”, context în care a solicitat măsuri de prevenție, transmite Politico.

Franța depistează peste 40.000 de cazuri de COVID-19 în fiecare zi, spune Elisabeth Borne

Potrivit premierului, autoritățile franceze depistează peste 40.000 de cazuri în fiecare zi, iar săptămâna trecută au fost observate „o creștere de aproape 10% a spitalizărilor, o creștere cu 22% a spitalizărilor la terapie intensivă și 400 de decese de la COVID”.

„Acest val nou ne amintește: Virusul nu a dispărut, epidemia lovește din nou, ucide din nou”, a adăugat Elisabeth Borne.

Prim-ministrul Franței susține că spitalele se confruntă cu o presiune suplimentară din cauza unei epidemii de bronșolită și a sezonului gripal.

Elisabeth Borne a pledat pentru distanțare socială, purtarea măștii în zone aglomerate, mai ales în transportul public, și vaccinare antigripală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene
22:06 - Locuitorii Bucureștiului sunt rugați să sesizeze autoritățile când văd oameni fără adăpost: ”E important să ajungem și la aceștia”