Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: SUA vor renunța temporar la formarea și echiparea rebelilor din Siria

Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: SUA vor renunța temporar la formarea și echiparea rebelilor din Siria
Foto: b1.ro

Statele Unite ale Americii vor renunța temporar să-i formeze și echipeze pe rebelii sirieni moderați. În acest timp se vor face revizuiri a acestui program cu rezultate insignifiante, spune purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

Totodată, armata americană ”continuă să recruteze” candidați, în perspectiva unei apropiate reluări a operaținii, iar programul va continua pentru cei care l-au început deja, potrivit Agerpres.

Operațiunea a fost lansat la începutul anului de Statele Unite și a avut un buget de 500 de milioane de dolari. Acesta urma să vizeze aproximativ 5.000 de rebeli în fiecare an pentru a înfrânge teroriștii din Statul Islamic, care au ocupat o mare parte din Siria.

Momentan, programul a permis antrenarea a două grupuri de 57, respectiv 70 de combatanți, arată cifrele oferite de Pentagon.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare