Franța: Politician ARESTAT pentru o postare pe Twitter în care se bucura de moartea jandarmului ucis de islamiști

Franța: Politician ARESTAT pentru o postare pe Twitter în care se bucura de moartea jandarmului ucis de islamiști

Un politician francez a fost reţinut de poliţie pentru apologie adusă terorismului, după ce a salutat, într-o postare de Twitter, moartea jandarmului Arnaud Beltrame, una din victimele atacului jihadist comis vineri într-un supermarket din sud-vestul Franţei.

Potrivit Euro News, fostul candidat din partea formaţiunii „Franţa nesupusă”, Stéphane Poussier, a fost ridicat duminică de la domiciliul său din Dives-sur-Mer după ce postat două mesaje în care efectiv se bucura pentru moartea locotenent-colonelului.

„De fiecare dată când un jandarm e omorât, mă gândesc la prietenul meu Rémi Fraisse”, un tânăr militant ecologist ucis în 2014 de o grenadă lansată de un jandarm, a scris Poussier pe Twitter.

„Acum e vorba de un colonel, ce plăcere! Pe lângă asta, încă un alegător al lui Macron mai puţin”, a adăugat el.

Franța a fost din nou scena unui teribil atac jihadist. Cinci oameni au murit în urma luării de ostatici într-un supermarket din Trebes.

Un locotenent-colonel care se predase voluntar în schimbul eliberării unui ostatic, vineri, în timpul crizei de natură teroristă din sudul Franței, a murit în urma rănilor căpătate. (Detalii AICI)

Tags: